Delhissä sijaitsevalla Ganesh -ravintolalla menee hyvin: Varsin arkisesta olomuodostaan huolimatta kyseinen ravintolakoju houkuttelee asiakkaita ympäri maailman. Ravintolan ykkösvaltti ei kuitenkaan löydy ravintolan menusta, vaan siitä miten ravintolan kokki Prem Kumar valmistaa uppopaistettuja herkkuja: Hän dippaa niitä kiehuvaan öljyyn paljain käsin!

Kyky dipata kädet kiehuvaan öljyyn – periytyvä taito?

Gulf News -kanavan haastattelussa Kumar kertoo saaneensa idean isältään, jonka tämä oli nähnyt dippaavan kätensä kuumaan öljyyn ruokaa paistaessaan. Kumar päätti kokeilla temppua myös itse, ja huomasi että ensimmäisellä kerralla öljy tuntui vain hieman lämpimältä. Hän alkoi dippailla sormiaan kiehuvaan öljyyn enemmänkin, ja tänä päivänä hän väittää ettei tunne enää mitään erikoista huljutellessaan sormiaan öljyssä.

Kumar kertoo asiakkaiden olevan ihmeissään nähdessään tämän dippaavan sormiaan kiehuvaan öljyyn: Asiakkaat pyytävät häntä pitämään sormiaan öljyssä pidempään. Kumar kuitenkin toteaa, ettei ehdi pitää niitä öljyssä pitkiä aikoja koska on ehdittävä valmistaa ruokaakin!

Kumarin poika työskentelee isänsä ravintolassa, ja isä kertookin toivovansa pojan jatkavan omintakeista traditiota. Tarina ei kerro onko poika jo koittanut sormiensa huljuttelua öljyssä, mutta Kumar kertoo olevansa toiveikas perinteen jatkumisesta:

”Haluaisin hänen jatkavan, mutta katsotaan nyt mitä hän päättää tehdä. Hän ottaa minulta oppia vielä.”

Kumar esittelee taitoaan Gulf News -kanavan videolla yllä.

Katso myös:
Lisää intialaisherkkuja

Lähde: FoodBeast

Kommentit

kommenttia