”Twitter-kokki” Henri Alén on villinnyt Suomen kotikokkeja ja ruokablogisteja jo parin vuoden ajan mm. punaviinisinapillaan ja mutti-tomaattikastikkeellaan.

Nyt tämä koko kansan somekokki on paljastanut Radio Rockin haastattelussa kovimmat ruokatrendit, jotka ovat pian rantautumassa Suomeenkin. Alénin mukaan tulevia trendejä on kaksi: Ranskalainen keittiö ja fine diningin suosion paluu. Alénin mukaan ranskalaisen keittiön suosio on klassisuudestaan huolimatta rypenyt pitkään pohjamudissa, mutta nyt se on vihdoin tekemässä paluun – patonkeineen kaikkineen.

Fine dining -ruokailun paluuseen Alén uskoo myös vahvasti. Hänen mukaansa pikaruokakulttuuri ei ole syrjäyttämässä sitä toisin kuin jotkut uskovat.

Alén pohjaa näkemyksensä Kööpenhaminassa näkemään ja kokemaansa. Mies oli juuri palannut Kööpenhaminasta ja pitää kaupunkia eräänlaisena ruokatrendien mekkana pohjoismaissa.

Jos siis uskot Alénin olevan oikeassa niin ei muuta kuin ranskalaisen keittiön herkkuja katsastamaan – aloita vaikka täältä!


Katso myös:
Henri Alénin innoittamia herkkuja

Lähde: MeNaiset / Radio Rock
Kuva: Arnaud25