Vesi- ja viemäriputkista huolehtiminen ei vaadi sinulta suurta panostusta tai aikaa arkielämässä. Jos kuitenkin käytät tiskiallasta roskapönttönä, tulet katumaan sitä suuresti jossain vaiheessa.

Lihan paistamisen yhteydessä valunut rasva tuntuu varmasti vaikealta putsata astioista. Suurin osa yrittää päästä helpommalla ja kaataa sen viemäriin tiskaamisen yhteydessä. Tämä tyyli voi aluksi olla helppo ratkaisu, mutta ajan kanssa se tulee aiheuttamaan sinulle isoja ongelmia ja kustannuksia.

Kova rasva nimittäin kykenee tukkimaan verisuonien lisäksi myös viemäriputket. Se tarttuu putkien seinämiin ja kovettuu kiinteäksi. Mitä enemmän rasvaa kaadat viemäristä, sitä suuremman vahingon voit aiheuttaa.

butter foil baking

Omien putkien lisäksi voit vahingoittaa koko viemärijärjestelmää. Kun monien kotitalouksien rasva päätyy samaan paikkaan, se kovettuu yhteen ja voi tukkia suuria viemäriputkia.

Jatkossa puhdista rasvainen pannu ensin talouspaperilla tai kaada ylimääräiset rasvat samaan purkkiin ja hävitä se.

Jos kuitenkin olet kaatanut rasvaa viemäriin, voit helpolla kotikonstilla puhdistaa putkia ja estää niitä tukkeutumasta. Ainekset siihen löytyvät jo keittiöstäsi.

Tarvitset:

  • 1 dl ruokasoodaa
  • 1 dl etikkaa
  • n. 2l kiehuvaa vettä

Sekoita ainekset kuuman veden sekaan ja kaada tiskialtaaseen. Anna vaikuttaa 20-30 min ja valuta vettä hanasta sen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi ja muistuta heitä huolehtimaan viemäriputkistaan.

Lähde: Youtube / Tech Insider

Kommentit

kommenttia