Lihapullien pyörittely ei ole rakettitiedettä, mutta homman voi silti mokata.

Tässä viisi yleisintä tapaa.

Ota nämä vinkit avuksi:

1. Jätät suolan pois

Lihapullat kuuluu maustaa suolalla, piste. Sopiva määrä suolaa on 1 teelusikallinen 450 gramman jauhelihaerää kohti. Jos käytät lihapullissasi parmesania tai muita valmiiksi suolaisia raaka-aineita, voit jättää suolan vähemmälle.

2. Jätät yrtit pois

Lihapullat – etenkin italialaistyyppiset – kaipaavat ehdottomasti yrttejä. Basilikan ja persiljan lisäksi kannattaa kokeilla myös esimerkiksi minttua, oreganoa ja meiramia.

3. Sekoitat jauhelihaa lusikalla

Jauheliha ja mausteet kannattaa sekoittaa puhtain käsin, ei lusikalla. Tällöin jauhelihan tekstuuri säilyy eikä muussaannu liian tasaiseksi massaksi.

4. ”One size fits all”

Lihapullia ei kannata pyöritellä aina saman kokoisiksi. Keittoihin sopivat parhaiten pienet, suupalan kokoiset pullat. Jos lihapullat tarjoillaan sellaisenaan, ne saavat olla isojakin. Jos ne päätyvät spagettikastikkeeseen, ne voivat olla kokonsa puolesta jotain edellämainittujen välimaastosta.

5. Pyörittelet pullia kuivin käsin

Lihapullien muotoileminen helpottuu kun kaadat tilkan ruokaöljyä käsiisi. Näin jauheliha ei tartu käsiisi ja pullien muotoileminen täydellisiksi palloiksi käy näppärästi.

Katso myös:

Suomen herkullisimpia lihapullareseptejä

Lähde: BonAppetit


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia