Väsyttääkö sinua jatkuvasti, eikä puhti tunnu riittävän? Kokeile tehdä muutoksia ruokavalioosi ja saatat huomata yllättäen piristyväsi kuin silmissä. Monen ruokavalio ei sisällä riittävästi elintärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, jotka auttavat pitämään olon virkeänä. Valmisruoat, liika suola, kova rasva ja sokeri saavat olon nuupahtaneeksi. Kun valitset lautasellesi täysjyvää ja värikkäitä kasviksia sekä laadukkaita proteiineja olosi paranee huomattavasti. Lisäksi voit syödä ”täsmäruokia”, jotka tutkitusti kohottavat mielialaasi. Luettelemme ruoka-aineet, jotka tuovat energiasi takaisin!

Syö näitä, kun haluat piristyä

 1. Omega 3 -rasvahapot

  Hyvät rasvahapot vähentävät kehon hiljaista tulehdusta, tukevat vastustuskykyä ja niiden on todettu kohentavan mielialaa. Valitse siis joka päivä hyviä omega 3-rasvanlähteitä kuten lohta, kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa ruokavalioosi.
 2. Vihreä tee

  Vihreässä teessä on sekä piristävää kofeiinia että L-teaniini-aminohappoa, jolla on todettu olevan rentouttava ja rauhoittava vaikutus. L-teaniinia on muissakin teelaaduissa, mutta eniten sitä on vihreässä teessä. Sen on tutkittu kohottavan mielialaa ja vähentävän jopa masennusta. Vihreä tee on siis sekä piristävä että mielialaa kohottava juoma!
 3. D-vitamiini

  D-vitamiinia syntyy auringon vaikutuksesta ihollamme. Pimeinä talvikuukausina ihminen ei saa riittävästi D-vitamiinia, joten sitä on syytä ottaa purkista lisänä. Sen lisäksi kannattaa syödä D-vitamiinipitoisia ruokia, kuten kananmunia, kalaa, metsäsieniä, kasvirasvoja ja maitotuotteita, joihin on lisätty D-vitamiinia.
 4. Mausteet

  Mausteet ja yrtit sisältävät paljon hyviä ainesosia jotka virkistävät kehoa ja mieltä. Syö siis hyvin maustettua ruokaa, jotta saat paljon hivenaineita. Tulinen ruoka pistää myös aineenvaihduntasi hyrräämään, joka tuo energiaa. Myös eksoottiset itämaiset ruoat piristävät mieltä ja vievät mielikuvamatkalle etelän aurinkoon, jonka vaikutusta mielelle ei myöskään tule vähätellä.

Lähde: terve.fi

Kuva: Tumisu Pixabaystä

Jaa vinkit piristävämpään ruokavalioon kavereillesikin!