Vaikka monia keittöstä löytyviä aineksia voi käyttää siivouksessa, harvemmin kuitenkaan suola tulee ensimmäisenä mieleen. Usein etikka ja ruokasooda näyttelee pääroolia tällaisissa siivousvinkeissä. Kerromme miksi suola on erinomainen lisä kodin siivouksessa. Sitä voi käyttää hyvin monipuolisesti. Annamme muutaman vinkin, mihin voit käyttää suolaa siivotessasi. Suolalla on myös desinfioiva vaikutus.

1. Desinfioi sienet ja rätit suolavedessä ennen käyttöä

Siivouksessa käyttämäsi sienet ja rätit on hyvä puhdistaa säännöllisesti, jotta niissä elävät bakteerit kuolevat ja voit taas siivota raikkailla ja puhtailla välineillä. Tee näin: Laita siivouksessa käyttämäsi rätit ja sienet kulhoon. Kaada suolaa ja kiehuvaa vettä päälle. Anna liota 30 minuuttia.

2. Puhdista lattiaharja ja moppi etikan ja suolan seoksella

Laita ämpäriin lämmintä vettä, 1dl etikkaa ja 1dl merisuolaa. Laita lattiaharja tai moppi ämpäriin likoamaan 30 minuutiksi ja anna kuivua.

3. Käytä suolaa pyykinpesussa tahranpoistoaineena

Lisää suolaa 2 rkl pesukoneeseen pyykin sekaan. Suola auttaa pesuainetta liukenemaan paremmin ja siten tehoamaan paremmin tahroihin. Pese normaalilla pesuohjelmalla.

4. Puhdista WC-pönttösi suolaseoksella

Sekoita 100g karkeaa merisuolaa, 1 rkl ruokasoodaa ja 1 dl lämmintä vettä. Laita seosta pönttöön sisäpuolelle wc-pesuaineen tapaan. Voit jättää seoksen vaikuttaamaan vaikka koko yöksi. Pyöräytä wc-harjalla puhtaaksi! Lika ja pöpöt lähtevät.

5. Kiillota hopeakorut ja esineet suolalla

Vuoraa kulhon sisäpuoli alumiinifoliolla. Laita korut kippoon folion päälle. Lisää kourallinen suolaa ja lisää kuumaa vettä. Anna liota. Nosta korut nukkaamattoman liinan päälle ja pyyhi kuivaksi.

Katso lisää puhdistusvinkkejä videolta täältä!

Lähde: Il Rifugio Perfetto

Kuva: Marek Pixabaystä

Jaa nämä mahtavat vinkit muillekin!