Leipominen tekee hyvää mielenterveydellesi – 5 ihanaa syytä

Oletko koskaan huomannut, että leipoessasi mielentilasi kohenee ja tulet iloisemmaksi?

Hyvä, sillä leipominen on todettu olevan hyväksi mielenterveydelle. On useita syitä sille, miksi leipominen voi tehdä sinut iloisemmaksi. Oheisesta listasta löydät muutaman tunnetun syyn, miksi taikinaa kannattaa vaivata.

1. Leipomisella on rauhoittava vaikutus

Kaikella toiminnalla, joka vie koko huomionne – varsinkin jos se on yksinkertaista ja toistuvaa – voi olla rauhoittava vaikutus. Voin ja sokerin punnitseminen, munien vatkaaminen ja taikinan vaivaaminen luo mieleen hieman tilaa ja helpottaa negatiivisen ajattelun prosesseja.

2. Leipominen stimuloi aisteja

Jauhojen tuntu, sekoittimen ääni ja tietysti herkullisen lopputuotteen tuoksu – kaikki nämä kokemukset stimuloivat aisteja, mikä puolestaan ​​lisää hyvän olon synnyttäviä endorfiineja.

3. Itsesi ja toisen ravitseminen tuntuu hyvältä

Leivonta – ja kaikenlainen ruoanlaitto tai ruoanvalmistus on viime kädessä itsemme ja muiden ravitsemista. Tämä on yksi niistä tavoista joilla näytämme toisille, että välitämme heistä.

4. Leipominen on luovaa puuhaa

Psykologit ovat löytäneet vahvan yhteyden luovan ilmaisun ja yleisen hyvinvoinnin välillä. Leipoessa päästät luovuutesi valloileen.

5. Leipominen tekee sinut ja muut onnelliseksi

Yksi parhaista puolista leivonnassa on se, että voit tarjoilla luomuksesi ja saada muut ihmiset tuntemaan olonsa onnelliseksi – mikä puolestaan ​​tekee sinutkin onnelliseksi.

Jaa tämä artikkeli kaikille, jotka olet tehnyt onnelliseksi leipomalla.

Lähde: Goodnet


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.