Italialainen huippuravintola tarjoilee friteerattua ilmaa – katso miltä annos näyttää ja paljon se maksaa

Italian Castelfranco Veneton kaupungissa sijaitseva ravintola on keksinyt nerokkaan tavan peitota kilpailijansa – asiakkaat saavat maistaa ateriaa, joka on nimeltään ”friteerattua ilmaa.”

Feva ravintolan keittiömestari halusi luoda aterian, jonka myötä asiakkaat saisivat maistaa palan tuoretta ja raikasta ulkoilmaa. Annos sai nimekseen ”aria fritta”, joka suomennettuna tarkoittaa kirjaimellisesti ”friteerattua ilmaa.”

Ateria ei kuitenkaan sisällä pelkkää ilmaa sillä rapea osa koostuu maniokin kuoresta, joka on kypsennetty ja friteerattu. Annoksessa on kuitenkin mukana myös ripaus ilmaa – eli otsonia.

Annos aloitetaan maniokin kuoren kypsentämisellä ja friteerauksella. Tämän jälkeen rapeaan kuoreen ruiskutetaan 10 minuutin ajan otsonia. Erikoisen toimenpiteen jälkeen, annos tarjoillaan vaahtokarkkipeitteen päällä, joka Dinaton toiveen mukaan muistuttaa pilviä.

Kuva: Facebook / Nameless Network

Friteerattu ilma on noussut otsikoihin, sillä Fevassa tarjoiltava annos maksaa 30 dollaria. Ravintolan työntekijän mukaan annos on kuitenkin ilmainen tervetuliaislahja ravintolassa vieraileville asiakkaille.

Restaurant Charges $30 For Fried Air

This restaurant in Italy charges $30 for air. Would you order it?

Julkaissut Nameless Network Perjantaina 21. joulukuuta 2018

“Tarjoilen annoksen asiakkailleni alkupalana muistutuksena siitä että heidän tulisi aina täyttää elämä oikeilla kokemuksilla”, keittiömestari Dinato kertoi Tribuna di Treviso-lehdelle.