Tässä viisi tapaa tehdä aamuista vähän helpompia!

Kokeile näitä arjen helpottajia:

1. Pidä aamiainen mielessäsi ruokakaupassa

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta monet unohtavat päivän tärkeimmän aterian ruokaostoksilla käydessään. Lisää siis ruokalistaasi aamiaista varten oma osio ja kirjaa siihen kananmunat, kauraleseet, maito, kahvi, jogurtti ja muut tärkeät aamiaiselementtisi.

2. Esivalmistele aamiainen

Aamut tuppaavat olemaan monilla kiireisiä, joten tietyt asiat kannattaa valmistella hyvin etukäteen jo illalla. Smoothieainekset voi esimerkiksi pussittaa valmiiksi odottamaan jääkaappiin ja kananmunat keittää valmiiksi. Miksei myös kattaisi ruokailuvälineitä jo valmiiksi pöytään.

3. Kananmunat kunniaan

Mitä kananmuniin tulee, niin ne ovat täydellistä aamiaissyötävää: Edullisia ja täynnä täyttäviä proteiineja! Kananmunia voi keittää ison erän kerralla esimerkiksi sunnuntai-iltana – munat kestävät hyvin jääkaapissa koko viikon ajan.

4. Valitse suosikkiannoksesi ja valmista kerralla enemmän

Oli kyse sitten puurosta, sämpylöistä tai munakkaasta, voit valmistaa sitä kerralla koko viikon aamiaistarpeisiin. Katso täältä aamiaisannosideoita koko viikolle!

5. Purkit ja purnukat käyttöön

Monilla on nurkissaan tyhjiä hillopurkkeja – ota ne käyttöön! Voit esimerkiksi valmistaa itsellesi viikon aamiaispuurot ja annostella ne valmiiksi lasipurkkeihin. Voit lisätä suoraan purkitetun puuron päälle myös toppingit – hilloa, pähkinää, jogurttia… Näin voit napata valmiin aamiaisannoksen jääkaapistasi ja lusikoida sen vaikka työmatkallasi! Katso täältä lisää niksejä lasipurkkien käyttöön.

 

Katso myös:

Lisää ruoanlaittoniksejä

Lisää aamiaisinspiraatiota

 

Lähde: TheKitchn