3 syytä, miksi olet jatkuvasti niin pirun nälkäinen

Kuulutko niihin ihmisiin joita riivaa jatkuva nälkä?

Jatkuvalle näläntunteelle voi löytyä varsin luonnollinen selitys. Tässä kolme varsin luontaista selitystä jatkuvalle mahan kurinalle.

3 syytä, miksi olet jatkuvasti nälkäinen:

1. Aineenvaihduntasi on vilkas

Erään tutkimuksen mukaan noin kolmenneksella väestöstä aineenvaihdunta toimii jopa 8 % kovemmalla tai hitammalla tempolla kuin kansalaisilla keskimäärin. Jos satut kuulumaan niihin ihmisiin joilla aineenvaihdunta käy luontaisesti kovemmilla kierroksilla, niin tarvitset luonnollisesti myös enemmän ruokaa päivän aikana. Aineenvaihdunta vilkastuu myös lihaskuntoharjoittelun myötä, kun lihasmassan määrä kehossa kasvaa.

2. Syöt paljon valkoista vehnäjauhoa ja sokeria

Valkoinen leipä ja sokeripitoiset herkut nostavat verensokerisi ensin taivaisiin, mutta tuovat sen yhtä nopeasti myös alas – seurauksena ”sokerishokki”. Tällaiset prosessoidut ruoat eivät myöskään pidä nälkää, koska ne eivät sisällä juuri ollenkaan ravintokuituja. Suosi siis aina täysjyvätuotteita valkoisen vehnäjauhon sijaan, ja jätä lisätty sokeri pois mielellään kokonaan.

3. Sekoitat näläntunteen ja naposteluhalun

Moni sekoittaa aidon, biologisen näläntunteen ja tottumuksiin perustuvan naposteluhalun. Kun seuraavan kerran koet olevasi nälkäinen, pysähdy hetkeksi ja kysy itseltäsi: ”Olenko oikeasti nälkäinen?”. Oikea nälkä ilmenee mahan kurinana ja energiatason laskuna. Tapoihin ja tottumuksiin perustuva naposteluhalu puolestaan ilmenee usein esimerkiksi tiettyyn aikaan tai paikkaan sidottuina ilmiöinä: ”Kun nyt ollaan taas tässä niin käydäänpä syömässä hampurilaiset”.

 

Katso myös:

Lisää ruokatiedettä

 

 

Lähde: Womens Health