Tässä tulee hyviä uutisia!

Ystävien kanssa meneminen ”muutamalle” on hyväksi mielenterveydellesi– oli  tyttöystäväsi, poikaystäväsi tai äitisi sitten mitä mieltä tahansa.

Näin ainakin väittää Oxfordin yliopistossa tehty tutkimus.

Olutpullo ja pahkinat

Jos tämä ei olisi hyvä syy lähteä ystävien kanssa ulos nauttimaan olutta, niin en tiedä mikä sitten olisi…

Oxfordin yliopiston psykologit ovat tutkineet oluen ja ystävien vaikutusta mielenterveyteen. Psykologit olivat yksimielisiä siitä, että oluen nauttiminen ystävien kanssa pari kertaa viikossa parantaa mielenterveyttä.

Alkoholia

Sosiaaliset vaikutukset lievittävät stressiä, pienentävät sairastumisen todennäköisyyttä ja nostavat kehosi endorfiinitasoja.

”Ystävyyssuhteita voi rakentaa monien harrastusten kautta, aina urheilusta leikkimiseen – tai sitten vain niin, että ottaa perjantaina muutaman oluen hyvien ystävien seurassa”, Oxfordin neurotutkimuslaitoksen johtaja, Robin Dunbar, toteaa ja jatkaa:

”Avain onnellisuuteen on kuitenkin se, että tapaat parhaita ystäviäsi kaksi kertaa viikossa, jolloin harrastatte kaikille mieluisia aktiviteetteja. Sosiaaliset verkostot ovat ihmisille elintärkeitä. Pubit ovat hyvä vaihtoehto, sillä alkoholi vapauttaa endorfiineja, jotka vahvistavat yhteenkuuluvuuden ja onnellisuuden tunnetta.” 

Lopputulos? Voit hyvällä omatunnolla käydä pari kertaa viikossa muutamalla hyvien ystäviesi kanssa. Sosiaaliset siteet ja seurustelu ehkäisevät mielenterveydellisiä ja fyysisiä sairauksia. 

Jaa tutkimustulos ystävällesi, jonka kanssa aiot tänään lähteä ”muutamalle!”