Suomalaisesta vesijohtovedestä aiotaan tehdä bisnes – idea ei ole lainkaan hullumpi!

Kotkassa suunnitellaan juomaveden pullottamista, jonka ideana on viedä hanavettä Kiinaan. Suomalainen juomavesi kuljetettaisiin satamasta suoraan kauppatavaraksi Kiinaan. Juomavesipullottamon valmisteluista vastaa Cursor -niminen yritys. Puhtaan veden kysyntä on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti Kiinassa, jonka seurauksena vesijohtovesibisnekselle on syntynyt kysyntää.

”Odotusarvot ovat korkealla. Julkisuus jo tässä vaiheessa hanketta on kuitenkin poikinut meille vesipullottamoliiketoiminnassa Suomessa mukana olevien tahojen yhteydenottoja”, Cursorin myyntijohtaja Harri Eela kertoi Ylelle.

Suomessa on maailman puhtain vesi ja niin sanottua ”luksusvettä” viedään jo muun muassa Egyptiin. Luksusvesi on kuitenkin hintavaa ja vain harvoilla kuluttajilla on tarpeeksi maksukykyä juoman ostamiseen.

Maaseudun tulevaisuus kirjoitti marraskuussa, että Suomesta viedään vettä miljoonalla ja tuodaan 28 miljoonalla eurolla, mikä kuulostaa erittäin hullulta.

”Niin uskomatonta kuin se on, niin Suomeen tuodaan enemmän pullovettä kuin viedään. Määrät ovat kuitenkin pieniä”, sanoo Suomen vesifoorumin toimitusjohtaja Markus Tuukkanen.

Milloin idea vahvistuu todeksi?

Kotkan juomavesipullottamo lähtisi liikkeelle pienistä litramääristä, vaikka suuret litravolyymit ovatkin kiehtova ajatus.

”Mitään ei suljeta pois. Satamaan voidaan isokin pullottamo tuoda, se on visiona”, Eela sanoo.

Eela kertoo, että vesijohtovettä ei vie maailmalle suuressa määrin vielä kukaan. Hankkeen liikkeellelähtö voi vaatia ainakin vuoden.

”Kesän aikana tai kesän jälkeen pitäisi olla ainakin tieto siitä, että kyllä vai ei. Nämä etenevät hitaasti, mutta kiinnostusta on molemmin puolin”, Eela sanoo.

Lähde: Yle

Kommentit

kommenttia