Pesetkö sinäkin pyykkisi väärin? – Yleinen pyykinpesuvirhe voi pilata jopa pesukoneen

Moni pesee vaatteensa liian kylmällä vedellä eikä osaa hyödyntää pesukoneen erilaisia pesuohjelmia. Yleisin virhe pyykinpesussa onkin jatkuvasti liian matalan pesulämpötilan käyttäminen. Pyykkäys onkin aikamoinen taitolaji. Ota vinkit talteen, ja pidä vaatteesi sekä pesukoneesi pidempään käyttökelposina.

Nykyaikaisissa pesukoneissa on lukuisia erilaisia pesuohjelmia ja kannattaakin käyttää hieman aikaa niihin tutustumiseen, sillä se voi säästää sinulta pitkän pennin tulevaisuudessa. Myös vaatteiden pesumerkinnät kannattaa tutkia huolella ennen pesukoneeseen laittamista.

– Matalat lämpötilat eivät poista kaikista tekstiileistä esimerkiksi ihorasvaa, mikä johtaa lian pinttymiseen. Myös pesukone kärsii, pesutulos voi huonontua ja kone voi alkaa haista, Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa kuvailee Ilta-Sanomien artikkelissa.

Pyykki tulisikin lajitella likaisuuden, värien sekä pesuohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi puuvillaiset vaatteet tulisi pestä 60 asteessa, jotta siihen imeytynyt ihorasva lähtisi kunnolla pois.

Myös pesuaineen annostelussa kannattaa olla tarkkana. Moni laittaa koneeseen aivan liian paljon pyykinpesuainetta, jolloin siitä jää jäämiä vaatteisiin. Suomessa on yleisesti pehmeä vesi, mikä tarkoittaa sitä, että pesuaine huuhtoituu huonommin. Onkin suositeltavaa käyttää pesukoneen ylimääräistä huuhtelutoimintoa, jotta kaikki pesuainejäämät lähtevät vaatteista.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Lähde is.fi