Missä asennossa nukut tavallisesti? Tiesitkö, että tietyt nukkuma-asennot ovat huomattavasti terveellisempiä kuin toiset?

Sinun tulisi vaihtaa nukkuma-asentoa, mikäli nukahtaminen tuottaa vaikeuksia ja tunnet aamuisin olosi väsyneemmäksi kuin illalla ennen nukkumaanmenoa. Myös selkä-, niska- ja hartiakivut saattavat olla merkki siitä, että olet nukkunut huonossa asennossa.

Onneksi asiantuntijalla on muutamia neuvoja, jotka kannattaa pitää mielessä.

brigh picture of woman sleeping on the couch at home

Dr. John Douillardin mielestä vasemman kyljen päällä nukkuminen on kaikista paras vaihtoehto, mikäli haluat edistää terveyttäsi.

Alla syyt, joihin Dr. John Douillard vetoaa:

Vähentää selkärankaasi kohdistuvaa painetta.

Selällään nukkuminen lisää painetta lantioon, yläselkään ja pitää alaselkäsi jännittyneenä, mikä voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa kehoosi vahinkoa. Mahallaan nukkuminen kuormittaa niskaasi ja alaselkääsi. Kyljellään nukkuminen on paras vaihtoehto, sillä se vähentää selkääsi kohdistuvaa painetta. Myös keuhkosi saavat kyseisessä asennossa parhaiten happea.

Tukee ruoansulatusta.

Douillardin mukaan nukkuma-asento vaikuttaa ruoansulatuksen toimintaan. Ruoka kulkee ruoansulatuskanavasi lävitse parhaiten, kun nukut vasemman kyljen päällä. Hän suosittelee myös sitä, että ihmiset makaisivat 10 minuuttia ruokailun jälkeen vasemman kylkensä päällä.

Bed and white pillow in bedroom

Tukee imusuoniston toimintaa.

Douillard kertoo, että suurinosa imusuonistosta sijaitsee vasemmalla puolella kehoasi ja tämän vuoksi imusuoniston ongelmat ilmenevät usein vasemmalla puolella kehoa. Nukkuessasi vasemman kyljen päällä, hyödynnät painovoimaa, jonka seurauksena imusuoniston on helpompi toimia ja sydämeen sekä pernaan kohdistuva paine pienenee.

Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla Dr. John Douillardin vinkkejä, mikäli et ole vielä löytänyt hyvältä tuntuvaa nukkuma-asentoa.

Jaa tämä artikkeli läheiselle, jolla on ollut vaikeuksia saada unenpäästä kiinni ja auta häntä nukkumaan mahdollisimman hyvin!