Kehoa puhdistavia ”detox-kuureja” löytyy jos jonkinlaisia.

Kaupoissa myytäviä detox-kuureja on kritisoitu mm. vaikeasti todistettavien ja värikkäiden terveysväittämiensä vuoksi. Ne vaikuttavat monien silmissä rahastukselta.

Moni kuitenkin pitää detox-kuureja tarpeellisina, ainakin silloin tällöin. Myös ravintoterapeutit näyttävät harrastavan detox-kuureja, mutta heidän kuurinsa ovat varsin erilaisia kuin mitä markkinamiehet tavallisille tallaajille kaupittelevat.

1. Juo, juo ja juo

Veden juominen auttaa kehoa parhaimmalla mahdollisella tavalla poistamaan myrkkyjä elimistöstä. Tämä pätee juhlimisen jälkeisiin sunnuntaiaamuihin, mutta myös arkipäiviin: Riittävällä nesteytyksellä varmistat että kroppasi toimii kuten pitää.

Vesi on terveellisin (ja edullisin) juomavaihtoehto, joten täytä vesipullo heti aamulla ja kanna pulloa aina mukanasi. Voit maustaa vettä vaikka sitruunaviipaleella – sitruunaveden on eräissä tutkimuksissa todettu vauhdittavan aineenvaihduntaa ja auttavan myös painonpudotuksessa.

2. Hikoile, hikoile ja hikoile

Riittävän nesteytyksen lisäksi tärkeää on saada nesteitä ja myrkkyjä myös ulos kropasta. Paras tapa tehdä tämä on ottaa kunnon erä hikiliikuntaa. Jos podet krapulaa, niin emme suosittele kovin hikistä liikuntaa – jo puolen tunnin kävelylenkki saa aineenvaihdunnan toimimaan.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Aineenvaihduntaa vauhdittavia sitruunaherkkuja
 

Lähde: Womens Health