Dr. Oetkerin teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että kolme neljäsosaa suomalaisista turvautuu arjen kiireiden keskellä joskus valmisruokiin. 

Vain 23% vastaajista häpesi, että joutuu turvautumaan joskus valmisruokiin. Eniten valmisruokia kuluttavat 35-44 -vuotiaat.

Vaikka koronan myötä ihmisille on tullut enemmän aikaa viettää kotona kokkaillessa, jopa 46% prosenttia ihmisistä ilmoitti syövänsä valmisruokia säännöllisesti. 

59% prosenttia ihmisistä kertoi kuitenkin tuunaavansa valmisruokia, eli lisäävänsä ruokaan oman makunsa mukaan erilaisia ainesosia tai mausteita. Näin saat valmisruuista maukkaampaa ja persoonallisempaa.

Näit tuunaat pizzasi järkevästi

Pakastepizzat voi toki syödä sellaisenaan, mutta meille monille jää jääkaappiin jämiä esimerkiksi kinkku paketeista. Miksei siis vähentää ruokahävikkiä laittamalla vaikkapa margarita pizzan päälle jääkaappiin jäänyt jauhelihakastike, oliivipurkin jämät tai vaikkapa purkki tonnikalaa. Kasviksilla ja vihanneksilla tuunaat myös pizzastasi maistuvan herkun, jossa vain luovuutesi on rajana. 

Erikoisimpia tapoja tuunata pakastepizza on jo klassikoksi noussut kalapuikkopizza! Tämän kuullessaan italialaiset pizzan isät kääntyisivät varmasti haudoissaan.

Jaa parhaat vinkkisi pakestepizzojen tuunaamiseen!