Erilaiset juustot ja viinit sopivat rypäleiden kanssa tarjottaviksi monenlaisilla cocktail-kutsuilla.

Jos vieraita on paljon, voi tarjoilupöydän eteen muodostua jonoa. Tällöin on tärkeää, että pöydälle asetellut herkut ovat helposti otettavissa omalle lautaselle, jotta jono etenee jouhevasti.

Mikä sitten on cocktail-kutsujen järjestäjän todennäköisin sudenkuoppa? Rypäleet.

Jos rypäleet ovat kokonaisena terttuna tarjoilupöydällä, vieras joutuu valintatilanteeseen: Ottaako muutama yksittäinen rypäle, jolloin jono hidastuu? Vai kannattaako tertusta taittaa kokonainen oksa, jolloin useamman rypäleen saa helpommin lautaselleen? Tällöin lautasen joutuu kuitenkin asettamaan pöydälle, jotta voi käyttää molempia käsiä.

Tällainen analyysi kuulostaa ehkä hiusten halkomiselta, mutta kutsujen sujumisen kannalta kyse voi olla tärkeästä asiasta – etenkin jos vieraita on paljon.

Oikea tapa

Mikä sitten on oikea tapa tarjota rypäleitä? Rypäleterttu kannattaa leikata etukäteen saksilla 8 – 10 rypäleen ”pikkutertuiksi”. Näin jokainen vieras saa helposti juuri sopivan annoksen rypäleitä lautasensa reunalle ja jono etenee kitkattomasti.

Jos tiedät jonkun, joka suunnittelee juustotarjoilua juhliinsa, niin kannattaa pistää vinkki jakoon! Juhlien onnistuminen on usein pienistä asioista kiinni.

 

Katso myös:

Cocktail-herkkuideoita

Rypäleherkkuja

Juustoherkkuja

Lähde: TheKitchn

 

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset