IS: Ex-Pitseriatyöntekijä paljastaa: Neljä tapaa myydä pizzaa verottomasti

 

Poliisin aloittama harmaan talouden kitkemiskampanja on aiheuttanut valtavaa huomiota sosiaalisessa mediassa. Poliisin kampanjassa kuluttajia kehoitettiin välttämään alle kuuden euron pitsoja, koska niitä myyvä ravintola laiminlyö suurella todennäköisyydellä verot ja työntekijöiden sosiaalimaksut. (Lue lisää täältä ja testaa laittoman pizzan tunnistuskykysi täältä)

 

Ilta-Sanomat haastatteli entistä pitseriatyöntekijää siitä miten ”harmaan pizzan” myyminen käytännössä tapahtuu. Työntekijä kertoi neljä yleistä tapaa myydä pitsaa ohi kirjanpidon:

 

 

1. Illemmalla myydään enemmän pimeästi

Illalla monet ovat humalassa eivätkä muutenkaan välitä muusta kuin mahan täyttämisestä. Tämän vuoksi kuitittomia pitsoja myydään eniten ilta-aikaan.

 

 

2. Pitsat jätetään lyömättä kassakoneelle

Kassakoneen rahasäilöä pidetään jatkuvasti auki eikä koneelle lyödä mitään – näin mitään merkintää pitsan myynnistä ei jää eikä verottaja näin myöskään pääse tax-free -yrittäjän kintereille.

 

 

3. Pimeä kassa voi olla erikseen

Harjaantuneemmat ja varman päälle pelaavat tax free -pitsayrittäjät käyttävät kahta kassakonetta: Ensimmäiseen lyödään pimeät pitsat joiden kuitit eivät koskaan kulkeudu kirjanpitoon asti. Toiseen kassaan puolestaan lyödään välillä – ”näön vuoksi” – kirjanpitoon meneviä pitsamyyntejä. Täytyyhän pitserialla olla laillistakin myyntiä tai verottaja kiinnostuu liikaa.

 

 

4. Vain korttiostokset kirjataan

Pankki- ja luottokortilla maksettuja pitsoja on vaikeaa pimittää verottajalta, joten monesti vain ne lyödään kassaan ja kirjanpitoon. Jos asiakas maksaa käteisellä, niin kassaanlyönti saattaa tapahtua vain jos asiakas hoksaa pyytää kuittia.

 

 

Katso myös:

Pizzainspiraatiota ja -herkkuja

 

 

Lähde: IS

Kuva: Milad Mosapoor


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.