Pizzanhakureissuilla ei välttämättä tule kiinnitettyä huomiota siihen että saako kuitin vai ei. Talousrikostutkijat Anne ja Jutta tiedottavat Facebookissa, että asiaan olisi kuitenkin syytä kiinnittää huomiota, koska kuitittomat pitseriat eivät todennäköisesti maksa kaikkia verojaan, eivätkä suorita kaikkia lakisääteisiä työnantajavelvoitteitaan.

 

Anne ja Jutta antavat muutaman vinkin joista tunnistat harmaata taloutta pyörittävän pitserian, jonka palvelujen käyttöä tulisi välttää:

 

 

Pizzaa myydään jatkuvasti alle kuuden euron

Näin halpa hinta ei Facebookin talousikostutkijaparin mukaan riitä kattamaan kaikkia kustannuksia joita laillisesti johdetun pitserian pyörittämiseen menee

 

Ravintola vaihtaa tiuhaan nimeään

Ravintola-ala on tarkkaan valvottua Suomessa. Vilunkiveijareilla on tapana aloittaa bisneksensä aina kiinni jäätyään uudelleen, uudella nimellä mutta samalla henkilöstöllä – ja valitettavan usein samalla kuitittomalla tyylillä.

 

 

Raaka-aineet ovat usein laittomasti maahantuotuja

Näitä edullisia raaka-aineita ei valvo kukaan, joten et voi tietää mitä suuhusi panet

 

 

Työntekijät eivät saa lakisääteisiä lisiään

Alle kuuden euron pitsoja myyvillä pitserioilla ei taatusti ole varaa maksaa työntekijöilleen näille lakisääteisesti kuuluvia ylityö- ja viikonloppulisiä, Anne ja Jutta toteavat.

 

 

Poliisin päivitys on osa Harmaa talous – musta tulevaisuus -tiedotuskampanjaa.

 

 

Katso myös:

Lisää pizzainspiraatiota

 

 

Lähde: Iltalehti

Kuva: Mattbuck