Flunssakausi on meneillään, jonka vuoksi vastustuskykyä ja terveyttä edistävät niksit osoittautuvat kullanarvoisiksi.

Ehkä yleisin flunsaan ”parantavista” ruoista on appelsiinimehu, joka auttaa kehoasi taistelemaan flunssaa, kuumetta ja yskää vastaan. Äskettäin on kuitenkin käynyt ilmi, että appelsiinimehun parantavat vaikutukset ovat lähinnä päästä temmattuja.

Henkilön Caterina Brignolo 🌻 (@cbrignolo) jakama julkaisu

Appelsiinit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, jonka vuoksi juomme niitä flunssan aikana. WebMD:n raportin mukaan C-vitamiini ei kuitenkaan auta parantamaan nuhaa tai flunssaa. C-vitamiini ei myöskään auta ehkäisemään flunssaa, joten sen nauttiminen etukäteen on käytännössä turhaa.

Huonot uutiset eivät lopu vielä tähän.

Appelsiinimehu voi jopa pahentaa tilannetta. Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että fruktoosi (hedelmän luontainen sokeri) rasittaa vastustuskykyä, jonka seurauksena kehosi taistelu flunssaa vastaan vaikeutuu. Joten appelsiinimehun juominen voi parantamisen sijasta pitkittää flunssaa. Hui.

Onneksi on olemassa muita keinoja, joilla flunssasta pääsee nopeammin eroon, Business Insider kirjoittaa. Sinkki on upea mineraali, joka ehkäisee flunssaa tehokkaasti estämällä viruksia leviämästä kehossasi. Sinkkiä saa muun muassa kurpitsan siemenistä, kikherneistä ja tummasta suklaasta.

Makeuttamaton tumma suklaa sisältää noin 10 mg sinkkiä per 100 grammaa, joten yksi suklaalevy täyttää jo 2/3 päivittäisestä saantisuosituksesta. Makeuttamaton tumma suklaa voi maistua hieman kitkerältä, mutta se voi nopeuttaa paranemisprosessia merkittävästi.

Lähde: Foodbeast.com