Vihreä tee on todellista terveysjuomaa!

Kahvin ystävänä saattaa olla vaikeaa luopua kahvista kokonaan, mutta esimerkiksi iltapäivällä nautitut kahvikupposet voisi aluksi kokeilla korvata teellä. Vihreä tee sisältää runsaasti aineita, jotka auttavat sinua muun muassa keskittymään ja pysymään virkeänä.

1. Vihreä tee tehostaa aineenvaihduntaa

Teen juominen edesauttaa painonpudotusta, sillä se tehostaa aineenvaihduntaa. Yhdistä terveellinen ruokavalio vihreän teen kanssa ja huomaat nopeasti positiivisia muutoksia.

2. Vihreä tee tappaa bakteereja ja auttaa kehoasi taistelemaan tulehduksia vastaan

Kahvi aiheuttaa yleensä pahanhajuisen hengityksen, kun taas vihreä raikastaa suutasi ja hidastaa haitallisten sekä pahanhajuisten bakteerien kehittymistä suussasi.

3. Vihreä tee alentaa riskiä sairastua aikuistyypin diabetekseen

Noin 300 miljoonaa ihmistä sairastaa aikuis eli II-tyypin diabetesta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreä tee laskee verensokeriarvoja ja täten ehkäisee diabeteksen syntyä.

4. Vihreä tee alentaa riskiä sairastua syöpään

Tutkimuksen mukaan säännöllisesti vihreää teetä nauttivilla naisilla oli 22% pienempi riski sairastua rintasyöpään teen sisältämien antioksidanttien ansiosta.

Grntee in Vietnam

5. Vihreä tee alentaa riskiä sairastua parkinsonin ja alzheimerin tautiin

Teen sisältämä katekiini suojelee aivojen hermosoluja, jolloin riski tautien saamiseen pienenee.

6. Vihreä tee nostaa sukupuoliviettiä

Vihreän teen sisältämä teaniini saa rentoutumaan. Rento olo saa aivot erittämään dopamiinia, jonka seurauksena todennäköisyys päätyä vällyjen väliin kasvaa.

7. Vihreä tee tehostaa aivojen toimintaa

Joskus saattaa tuntua kuin kahvi tehostaisi aivojesi toimintaa, mutta vihreä tee tekee sen oikeasti. Newcastlen yliopiston tutkimuksen mukaan vihreä tee auttaa pitämään aivot terveänä ja virkeänä.

8. Vihreä tee tekee sinusta fiksumman

Teaniini tehostaa aivojen toimintaa, jolloin saat niistä niin sanotusti kaiken irti. Pystyt olemaan keskittyneempi ja tekemään töitä pidempään ilman taukoja.

Eikun vesi kuumaksi, tee kuppiin ja nautiskelemaan!

 

Lisää vihreästä teestä voit lukea tästä linkistä. 

Lähde: lifehack.org