Jotkut ruoat ovat petollisia.

Ne tekevät kylläiseksi vain ohikiitävän hetken ajaksi. Tunnin päästä saatat olla jopa nälkäisempi kuin aiemmin.

Tässä kuusi ruokaa ja juomaa jotka kannattaa jättää pois monestakin syystä, mutta erityisesti siksi että ne saavat kehosi jatkuvan näläntunteen kierteeseen.

6 ruokaa, jotka tekevät sinut entistä nälkäisemmäksi:

1. Sokeroidut ja keinomakeutetut limsat

Limsat ovat pelkkiä tyhjiä kaloreita jotka eivät tunnu mahassa mutta näkyvät kyllä vyötäröllä. Valmista itsellesi mieluummin vaikka smoothie – katso täältä mallia!

2. Valkoinen leipä

Suosi valkoisten leipien ja pastojen sijaan täysjyvätuotteita. Näin saat terveellistä ja täyttävää kuitua, joka pitää myös nälän loitolla paljon pidempään. Katso täältä täysjyväherkkuja.

3. Sokeroidut murot

Kun tuoteselostetta oikein tarkasti katsoo, niin voi huomata että lähes kaikki murot ovat varsin ronskilla kädellä sokeroituja. Jos haluat syödä aamulla muroja, niin myslihyllyltä löydät todennäköisesti terveellisimmät vaihtoehdot. Kokeile myös perinteistä kunnon kaurapuuroa – katso täältä tuunausohjeita!

4. Alkoholi

Alkoholijuomissa tyhjät kalorit tulevat peräti kahdessa muodossa: alkoholina ja sokerina. Alkoholin nauttiminen kannattaa säästää vain erityisiin tilaisuuksiin.

5. Prosessoidut lihatuotteet

Nakit, kebab, lihikset, kinkkupizza… Prosessoitujen lihatuotteiden ravintoarvot ovat hyvin heikot, joten ne eivät myöskään pidä nälkää.

6. Ranskanperunat ja sipsit

Uppopaistetut perunat ja perunalastut ovat erittäin energiapitoisia, mutta niiden sisältämä energia myös imeytyy salamannopeasti. Tämän vuoksi sipsien rouskuttaminen tai ranskisten napsiminen on erittäin huono tapa pitää nälkää loitolla. Popsi sipsien sijaan esimerkiksi porkkanoita!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lisää ruokaan ja laihdutukseen liittyviä juttuja

 

Lähde: Huffpost

Kommentit

kommenttia