Liiallinen suolan käyttö ei ole terveellistä. Sitä kuitenkin tulee nautittua huomaamattaankin, sillä monet arkipäiväiset tuotteet sisältävät paljon suolaa. Suolaa on yllättävän paljon esimerkiksi ruisleivässä, juustossa, leikkeleissä ja valmisruoissa. Suolan käyttöä onkin siis syytä tarkkailla, koska liika suola altistaa monille sairauksille kuten korkealle verenpaineelle ja sydän- sekä verisuonitaudeille. Miten sitten vähentää suolan käyttöä? Annamme kolme helppoa tapaa vähentää suolan saantia.

  1. Kokkaa itse
    Kun kokkaat itse ruokasi, voit itse päättää paljonko suolaa käytät. Valmisruoat ja puolivalmisteet sekä valmiiksi marinoidut tuotteet sisältävät paljon suolaa, joten jätä nämä kokonaan pois. Itse tehty on sitä paitsi useimmiten moninverroin parempaa kuin kaupan valmisruoat.
  2. Käytä yrtti-mineraalisuolaa tavallisen sijaan
    Tavallisessa suolassa on enemmän natriumia kuin mineraalisuolassa. Lisäksi yrttisuolaseoksissa on yleensä yhtä paljon tai enemmän makua kuin tavallisessa suolassa, mutta vähemmän suolaa. Mausta siis mieluummin yrttisuolalla kuin tavallisella suolalla.
  3. Mausta reilusti
    Käyttämällä suolattomia mausteita ruoanlaitossa, saat helposti hyvää ruokaa ilman liikaa suolaa. Panosta siis maustekaappisi sisältöön. Muista tarkistaa valmiista mausteseoksista, että ne eivät sisällä suolaa.

lähde: Meira.fi

Jaa helpot niksit suolan vähentämiseen kavereillesi!