Kesään on vielä vähän matkaa, mutta monet jo virittelevät grillejään. Tällä videolla Youtube-käyttäjä Grant Thompson esittelee kymmenen kätevää kikkaa lämpimämpiä aikoja silmälläpitäen. Oikeastaan pari näistä ei varsinaisesti liity ruokaan, mutta haitanneeko tuo! Suomennokset alla.

  1. Syö hampurilainen ylösalaisin. Päällipuoli on paksumpi, joten se ei hajoa käsiin yhtä helposti kuin alasämpylä.
  2. Eikö pilli meinaa pysyä juomatölkissä? Taita tölkin avauskieleke kuten videossa ja pujota pilli sen läpi. Näin se pysyy paikoillaan.
  3. Mangon saa leikattua helpoiten halkaisemalla sen ja kuutioimalla sen kuoreensa. Kun kuoren kääntää ympäri, mango aukeaa nätisti. (Katso myös: mangon kuutiointi ja viipalointi)
  4. Tehosekoittimessa jauhetut maissinjyvät auttavat ilmeisesti muurahaisten torjunnassa.
  5. Taittelemalla sipsipussin ala- ja yläpään sisäänpäin kuten videolla, saat tehtyä sipsipussista kätevän sipsikulhon.
  6. Sekoita esim. mangoa ja banaania ja laita ne muovipurkkiin. Peitä purkki muovikelmulla ja tee keskellä pieni reikä. Hedelmäkärpäset kerääntyvät purkkiin ja ne on siten helppo hoitaa pois päiväjärjestyksestä.
  7. Tekemällä puukolla pienen reiän pahvimukiin tai paperiseen muffinssivuokaan saa aikaiseksi kätevän ”sormisuojan” sulavaa mehujäätä vastaan.
  8. Grillijuhlissa ketsuppi- ja sinappipurkit sun muut mausteet voivat viedä pöydältä paljon tilaa. Ratkaise ongelma pursottamalla ketsupit ja mausteet muffinssivuokaan. (mielellään eri vuokiin kukin)
  9. Piilota rahasi tyhjään aurinkorasvapurkkiin – näin potentiaaliset taskuvarkaat eivät hoksaa ryöstää sinua.
  10. Täytä vesipullosi niin että kallellaan ollessaan vesi ei ihan yllä pullon suulle asti. Jäädytä vesi pakkasessa. Näin saat tehtyä kraanavedestä nopeasti jääkylmää, eikä jää kuitenkaan blokkaa juomapullon suuta.

Lähde: Grant Thompson – ”The King of Random” Katso myös: lisää vinkkejä

Kommentit

kommenttia