GMO:t eli geenimanipuloidut organismit ovat arkipäivää jo mm. Yhdysvalloissa.

Euroopassa niitä vastaan vielä taistellaan, ja monet toivovat että ne eivät koskaan täysin yleistyisi. Taistelu näyttää kuitenkin vaikealta, ellei peräti jo hävityltä. Luomu- ja lähiruokaa suosimalla voi kuitenkin pyrkiä välttämään suurimmat GMO-altistukset.

Oheisella videolla on listattu viimeisimpiä huolestuttavia havaintoja GMO-rintamalta. Listan on laatinut Youtube-kanava alltime10s. Suomennos listasta alla.

  1. Skorpionin myrkystä tehtyä kasvinsuojeluainetta on ruiskutettu kaaleihin tuholaishyönteisten torjumiseksi.
  2. Tutkimusten mukaan GMO-ruokavaliolla olevat eläimet sairastuvat todennäköisemmin syöpään, ja saavat todennäköisemmin hedelmättömiä poikasia.
  3. GMO:ta tutkivat tiedemiehet ovat saaneet nimettömiä uhkauksia, joissa jopa heidän perhettään uhataan väkivallalla, jos GMO:n vastaisia tutkimustuloksia julkaistaan.
  4. Syömme GMO:ta sisältäviä ruokia tietämättämme, ainakin yhdysvalloissa näin on. Siellä 70 % kauppojen hyllyillä olevista tuotteista sisältää GMO:ta. Monissa tuotteista ei ole asiasta mainintaa.
  5. Jos GMO-siemeniä haluaa ostaa, täytyy allekirjoittaa sopimus jossa kertoo miten niitä aikoo käyttää. Tämä sopimus samalla kieltää tutkimasta GMO:ta tieteellisesti (??)
  6. GMO:lla saattaa olla yhteys Morgellonsin tautiin, jonka kantaja kokee että ihon alla möyrii ötököitä.
  7. GMO:ta on mahdoton hallita, koska siemenet pölyttyvät luonnossa ristiin luontaisten kasvien kanssa. Niiden leviämisen estäminen on siis mahdotonta.
  8. Lasten allergiat ovat tuplaantuneet 90-luvulta, jolloin GMO-tuotteet tuotiin markkinoille. Erään teorian mukaan tämä johtuu siitä, että keho hyökkää outoja GMO-proteiineja vastaan, aiheuttaen allergisen reaktion.
  9. Eräs GMO-maissilajike perustuu kemialliselle yhdisteelle, jota käytettiin myös Vietnamin sodassa Agent Orange -tuhoaineessa. Agent Orange aiheutti mm. epämuodostumia vietnamilaislapsissa.
  10. Eräs GMO-tomaattilajike, ”Flavr savr”, päätyi kauppojen hyllyille siitä huolimatta, että koe-eläinten mahat alkoivat vuotaa verta niiden syötyä sitä.

 

Lähde: alltime10s

Katso myös: Lisää ruoka-aiheisia top-10 listoja