Voitko kuvitella, että banaanin kuorista voi valmistaa vegaanista pekonia? Kuulostaa todella erikoiselta, mutta lupaamme, että maku on mitä mainioin! Valitse mahdollisimman kypsiä luomu banaaneja. Mitä enemmän ruskeita pilkkuja kuoressa on, sitä parempi lopputulos. Luomua tulisi valita sen vuoksi, että kuorissa olis mahdollisimman vähän haitallisia torjunta-aineita.

Ainekset:

 • 2 kypsän luomu banaanin kuoret
 • 3 rkl soijakastiketta
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • ½ tl savupaprikamaustetta
 • ½ tl valkosipulijauhetta
 • 1 rkl öljyä

Valmistusohjeet:

 1. Tärkein asia on käyttää hyvin kypsiä banaaneja. Pysy kaukana vihreistä banaaneista, koska niistä valmistettu pekoni maistuu kauhealta. Mitä kypsempi banaani, sitä parempi maku, joten valitse banaaneja, jotka ovat keltaisia ​​ja joissa on paljon ruskeita pilkkuja.
 2. Banaaninkuorten esivalmistelu: Poista kuoret banaaneista ja revi yhden banaanin kuoresta 4 nauhaa. Kaavi lusikalla kevyesti pois banaaninkuoren valkoinen sisäosa.
 3. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastike, vaahterasiirappi, savustettu paprika ja valkosipulijauhe keskenään astiaan, joihin banaanin kuoret mahtuvat. Lisää banaaninkuoret ja kääntele ne marinadissa. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia, mutta max. muutaman tunnin ajan.
 4. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kuoret, kun pannu on kuuma ja paista pari minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kuplivat hieman. Se voi savuttaa hieman, koska banaanien sokerit palavat, joten varmista, että käynnistät liesituulettimen täydelle teholle. Ota kuoret pois pannulta ja valuta talouspaperin päälle. Jäähdytä hieman, jotta niistä tulee rapeampia.
 5. Nauti!