Valion markkinointijohtaja paljasti uuden maitoinnovaation: ”Vaimokin ollut innoissaan”

Suomen kotikokkien ja baristojen on nyt syytä olla innoissaan, sillä kauppojen hyllyille saattaa tulevaisuudessa ilmestyä Valion uutuustuote: pohjaan palamaton maito!

Iltalehden haastattelema Valion markkinointijohtaja Tuomas Salusjärvi kertoo, että maitoa on jo valmistettu ja käytetty, jopa markkinointijohtajan kotonakin. ”Vaimo on ollut innoissaan”, Salusjärvi toteaa. Myös ammattilaiset ovat innoissaan: Muun muassa baristat arvostavat sitä että palanutta maitoa ei tarvitsisi enää puhdistaa kahvikoneiden putkistoista.

Salusjärven mukaan pohjaan palamaton maito on täysin normaalin maidon makuista. Innovaation taustalla on menetelmä, jonka avulla maidon kaseiini- ja heraproteiinin suhdetta pystytään muuttamaan. Yleensä pohjaanpalamisen aiheuttaa heraproteiini.

Aivan pian pohjaanpalamatonta maitoa ei kuitenkaan kannata kauppojen hyllyille odotella. Salusjärvi sanoo, että sen lanseeraussuunnitelmat ovat vielä täysin kesken. Vielä ei myöskään tiedetä tuleeko tuote maito- vai maitojuoma-nimikkeellä kauppoihin.


Katso myös:
Maitoherkkuja ja -niksejä

Lähde: Iltalehti
Kuva: Tijuana Brass