Valio on kaikessa hiljaisuudessa tuonut helmikuun aikana kauppojen maitohyllyille uudet 1,75 litran maitotölkit. Kysymys kuuluu: Miksi?

Ilta-Sanomien haastatteleman Valion viestintäpäällikkö Kaisa Tikkasen mukaan syy uusien jättitölkkien lanseeraamiseen on lapsiperheiden ja muiden maidon suurkuluttajien palveleminen. Tikkasen mukaan suurempien tölkkien myötä kaupasta tarvitsee kantaa vähemmän pakkausmateriaalia mukanaan.

1,75 litran tölkin rakenne on myös erilainen verrattuna vanhempiin 1,5 litran tölkkeihin: Jättitölkissä on korkki. Korkillisuus mahdollistaa jättitölkin säilyttämisen jääkaapissa kyljellään – se kun ei pystyasennossa jääkaapin oveen välttämättä mahtuisikaan.

Tullaanko maitotölkkejä näkemään jatkossa vieläkin isommassa koossa? Tähän kysymykseen Tikkanen toteaa, että isommat pakkauskoot eivät ole Valiolle ajankohtaisia tällä hetkellä. Yhdysvalloissa maitoa myydään jopa gallonan eli 3,8 litran maitopakkauksissa, mutta tällaisia monsteripakkauksia tuskin Suomessa siis tullaan ihan lähiakoina näkemään.

Aiotko sinä ostaa maidon jatkossa 1,75 litran jättitölkeissä?


Katso myös:
Herkkuja maidosta

Lähde: Ruokala.net
Kuva: