Grillaaminen kerrostalon parvekkeella herättää paljon keskustelua.

Naapureita ärsyttää omalle puolelle leijaileva rasvan ja savun tuoksu, minkä vuoksi aihe myös monesti kuumentaa tunteita. Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta jutun, jossa ruoditaan parvekegrillaajan oikeuksia ja velvollisuuksia. Juttua varten haastateltu Isännöintiliiton lakiasiantuntija Marina Furuhjelm toteaa: ”Taloyhtiö ei voi puuttua kenenkään grillaamiseen. Jos grillaat turvaohjeita noudattaen, se on sallittua. Taloyhtiö voi puuttua siihen vain jos se pystyy osoittamaan, että grillaaminen on turvallisuusriski.”

Lain mukaan parvekkeella grillaaminen on siis ok, kunhan sen hoitaa turvallisesti. Käytännössä on kuitenkin paras huomioida myös naapurisopu sekä turvallisuus.

Jutussa niinikään haastateltu ylitarkastaja Jarkko Häyrinen sisäministeriön pelastusosastolta huomauttaa, että hiiligrilli ei ole kerrostaloon mitenkään sopiva, ja että kaasugrillikin vaatii tuulettuakseen niin ison tilan, ettei hän sitäkään suosittelisi käytettävän parvekkeella. Häyrinen suositteleekin käyttämään aina mieluiten kerrostalon pihaa parvekkeen sijaan. Monesta taloyhtiöstä löytyy tarkoitusta varten rakennettu grillikatos.

Lähde: HS

Katso myös: Lisää grillausjuttuja ja -reseptejä