Kuulutko niihin ihmisiin, joilla on vaikeuksia saada keho käynnistymään ilman kupillista kahvia?

Jos vastasit pienen pohdinnan jälkeen ”Kyllä”, niin suosittelen että luet tämän – niin minäkin tein.

Ei ole olemassa montaa asiaa, joka voittaa tuoreen & vastakeitetyn kahvin tuoksun. Kahvin vaikutus korostuu erityisesti syksyisin, kun aamut ovat pimeitä ja tekisi mieli jäädä peiton alle makaamaan.

Mutta Steven Miller haluaa varoittaa sinua…

Ph.D Steven Miller työskentelee Uniformed Services University of the Health Science yliopistossa. Hänen mukaansa kahvia ei tulisi juoda aikaisin aamusta, brittiläinen Metro uutisoi.

Steven Millerin mukaan aamuisin kofeiinin aiheuttama energiapiikki on vain myytti. Myös tutkimukset puhuvat tämän väitteen puolesta – niiden mukaan aamuisin nautittu kahvi nostaa kehon toleranssia kofeiinia kohtaan.

Tutkimustulosten mukaan tämä johtuu kehon hormoneista ja kuinka ne käyttäytyvät eri aikaan päivästä. Hormonaalinen vuorokausirytmi vaihtelee eri ihmisten välillä. Se säätelee myös mitä hormoneja keho vapauttaa ja mihin aikaan vuorokaudesta.

Kortisoli on stressihormoni, jonka ansiosta tunnemme olomme pirteäksi ja valveutuneeksi. Kortisolia vapautuu noin 8:00 – 9:00 aikaan aamusta. Ja myöhemmin kello 12:00-13:00 aikaan sekä 17:30 – 18:30 välillä.

Jos juot kahvia näinä ajankohtina, on riskinä että kortisolin vaikutus heikkenee ja hormonaalinen vuorokausirytmi sekoittuu.

Koska kahvia tulisi sitten juoda?

Tutkimuksen mukaan parhaat ajankohdat juoda kahvia ovat 09:30 – 11:30 sekä 13:30 – 17:00. Näinä ajankohtina kehosi ei eritä kortisolia, joten hormonaalinen vuorokausirytmi pysyy tasapainossa, Metro uutisoi.

Tiesitkö tätä? Jaa tätä uutista eteenpäin, jotta mahdollisimman moni osaisi välttää kahvia näiden ajankohtien aikana! 

Lähde: Metro.co.uk