Chan Hon Mengin ”HK Soya Sauce chicken” -nimiselle katukeittiölle myönnettiin Michelin-tähti.

HK Soya Sauce Chicken on ensimmäisen katukeittiö maailmassa, jolle on myönnetty Michelin-tähti. Chan valmistaa ravintolan nimen mukaisesti soijakastike-kananuudeleita. Resepti on vuosien saatossa hioutunut erittäin lähelle täydellisyyttä, jossa yksinkertaisen maut tulevat esiin kauniilla ja rikkaalla tavalla.

Malesiasta alunperin kotoisin oleva Chan oppi laittamaan ruokaa Hong Kongissa sijaitsevassa ravintolassa. Ravintolassa on aamuisin pitkä jono jo ennen kuin mies ehtii avata ovet. Chan joutui lopettamaan koulun ollessaan 15-vuotias, sillä hänen apuaan tarvittiin kotona muun muassa ruoanlaittoon. Tämän seurauksena hänen suhteensa ruokaan alkoi syventyä vuosi vuodelta. Hän haki kokiksi ja pääsi töihin ravintolaan.

Heinäkuussa 2016 Chan Hon Meng sai kutsun Singaporessa järjestettyyn Michelin-gaalaan. Mies ei ollut uskoa silmiään, kun hän sai kutsun. Tämän vuoksi hän kysyi, että oliko kyseessä jonkinlainen vitsi. Miehelle vastattiin, että Michelin-tähteä ei anneta paikan, vaan ruoan perusteella. Gaalan päätyttyä mies palasi ravintolansa luo heti aamusta ja jatkoi töitään normaalisti.

Tarina on upea osoitus siitä, kuinka ahkera työllä, sinnikkyydellä ja intohimolla voi ansaita asioita, joista ei olisi joskus edes uskaltanut haaveilla.

Kommentit

kommenttia