Rasvoja on monenlaisia: tyydyttyneitä, tyydyttymättömiä sekä transrasvoja, jotka ovat hieman molempia.

Transrasvoja tulisi välttää, mutta tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä rasvahappoja tulisi syödä kumpiakin sopivassa suhteessa. Tässä viisi ruokaa joissa on paljon hyvälaatuista rasvaa, joka ei jää vyötäröllesi.

1. Oliiviöljy

Oliiviöljy on erinomainen kertatyydyttymättömän rasvan lähde. Oliiviöljy vapauttaa kehossa adiponektin-nimistä hormonia, joka polttaa kehon rasvavarastoja. Oliiviöljy on siis rasva joka poistaa rasvaa kehosta! Lisää oliiviöljyä kunnon loraus vaikka salaatin kastikkeeksi. Tsekkaa täältä ideoita oliiviöljyn käyttämiseen ruoissasi.

2. Kookos

Kookosöljyn on myös todettu alentavan kolesterolia ja auttavan painonpudotuksessa. Kokeile vaikka lisätä kookoshiutaleita kaurapuurosi päälle! Tsekkaa täältä herkullisimmat kookosreseptit.

3. Tumma suklaa

Onneksi olkoon kaikille herkkusuille: tumma suklaa auttaa pysymään hoikkana! Tuoreissa tutkimuksissa on selvinnyt, että tumman suklaan nauttiminen ennen ateriaa hidastaa aterian imeytymistä. Hitaampi imeytyminen pitää sinut kylläisenä pidempään. Katso täältä mihin kaikkeen tummaa suklaata voi käyttää.

4. Mantelit

Manteleissa on paljon rasvaa, mutta monien tutkimusten mukaan ne auttavat kuitenkin painonpudottamisessa. Manteleilla on samanlainen vaikutus kuin suklaalla: se hidastaa ruoan imeytymistä, mikä pitää nälän loitolla pidempään. Katso manteliresepti-ideoita täältä.

 

Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia