Krapulaa voi parannella monella tavalla…

toimivin ja toimimattomin menetelmin. Tässä muutama toimiva ja toimimaton niksi tuskaisiin sunnuntaiaamuihin.

Toimimattomat konstit

Krapularyyppy on kaikkein huonoin idea. Se ei pelkästään pidennä selviämiseen kuluvaa aikaa, se myös altistaa alkoholin liikakäytön vaaroille ja jopa alkoholismille.

Vitamiinipillerit eivät tutkimusten mukaan auta. Ei niistä toki haittaakaan ole.

Seksi – jos se luistaa krapulassakin niin siitä vain! Älä kuitenkaan liikaa rasita itseäsi. Tutkimuksissa ei ole todettu seksin auttavan krapulaoireisiin.

Liikunta – Vaikka haluaisit hieman rankaista itseäsi hikiliikunnalla, niin se ei krapulassa kannata. Krapulassa sydän joutuu työskentelemään paljon normaalia enemmän jo levätessäsikin. Liikunta voi altistaa jopa sydänkohtaukselle.

Heikosti toimivat konstit

Rasvainen ruoka – Ruoan rasvaisuudella ei ole juurikaan merkitystä krapulan voimakkuuteen tai kestoon. Enemmän on vaikutusta sillä mitä ja miten paljon söit ennen tissuttelua. On kuitenkin parempi syödä jotain – se helpottaa oloa hieman.

Urheilujuomat nesteyttävät siinä missä vesikin. Vettä tehokkaampia krapulanlievittäjiä ne eivät kuitenkaan ole, joten säästä ennemmin rahojasi ja hampaitasi ja tankkaa vettä.

Kahvi auttaa samaan tapaan kuin urheilujuomat ja vesikin, eli se nesteyttää kuivunutta kehoa. Kahvin kofeiini aiheuttaa kuitenkin myös verisuonten supistumista ja hetkellistä verenpaineen nousua. Tämä voi joillain lisätä päänsärkyä entisestään.

Hyvin toimivat konstit

Särkylääkkeet – ibuprofeeni ja aspiriini toimivat päänsärkyyn. Vältä kuitenkin parasetamolia sisältäviä särkylääkkeitä, koska ne voivat alkoholin kanssa reagoidessaan aiheuttaa maksavaurioita.

Vesi vanhin voitehista. Krapulaoireet johtuvat monilta osin kehon nestevajauksesta. Nestevajauksen terveellisin, luonnollisin ja edullisin lääke on vesi.

Kohtuukäyttö – viina on viisasten juoma. Jos hallitset itsesi ja juot maltilla, säästyt krapulaoireilta. Tällöin niitä ei tarvitse lääkitäkään.


Katso myös:
Lisää painavaa krapula-asiaa
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Lisää alkoholiasiaa

Lähde: Iltalehti