Valkoisiin ja ruskeisiin kananmuniin liittyy uskomuksia, jotka eivät pidä paikkansa.

Kaupat laativat jatkuvasti keinoja, joilla he voivat saada kuluttajat uskomaan, että kalliimpi tuote on toista parempi. Todellisuudessa hinta ei kuitenkaan aina kerro totuutta, vaikka se antaakin kuluttajalle vahvan mielikuvan, että kalliimpi tuote olisi jotenkin parempi. Tietysti monissa tilanteissa tämä pitää myös paikkaansa, mutta ei ruskeiden ja valkoisten kananmunien tapauksessa.

Moni luulee, että ruskeat kananmunat sisältävät enemmän ravinteita ja ovat kaikin puolin parempia. Todellisuudessa kananmunan värillä ei ole juurikaan väliä, sillä väri määrittyy useasti kanan värityksen mukaisesti. Ruskeiden kananmunien kalliimpi hinta selittyy sillä, että niitä munivat kanat syövät enemmän ja ovat tämän myötä maatalousyrittäjälle kalliimpia ylläpitää. (hinta per kananmuna nousee)

Kananmunien maku määrittyy suurimmaksi osaksi vain sen perusteella, millainen ruokavalio kanoilla on. Et pystyisi huomaamaan makueroa, mikäli antaisimme sinulle ruskean ja valkoisen kananmunan kanoilta, jotka ovat syöneet samaa ruokaa.

Katso video aiheesta jutun yllä!