Lisää ananas ruokavalioosi – tässä 5 muutosta, jotka huomaat parissa päivässä

Ananas on oikea superfood! Listasimme alle 5 syytä, miksi sinunkin kannattaa ottaa ananas osaksi päivittäistä ruokavaliotasi.

1. Ylläpitää terveyttä

Ananas sisältää paljon terveyttä ylläpitäviä ainesosia, kuten ihmiskeholle välttämätöntä mangaania, kuparia, rautaa, kalsiumia, sinkkiä, ja vitamiineja kuten K-, B6- ja C-vitamiineja. Nämä ovat välttämättömiä mm. luiden hyvinvoinnissa, haavojen paranemisessa ja energia-aineenvaihdunnassa.

2. Lievittää tulehduksia

Ananaksessa on paljon antioksidantteja, joilla on tutkitusti tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Joidenkin lähteiden mukaan ananaksen sisältämä bromelaiini voi olla yhtä tehokas tulehduksen lievittäjä kuin tulehduskipulääkkeet (NSAID), ja vielä ilman lääkkeiden sivuvaikutuksia!

3. Vahvistaa immuunijärjestelmää

Tutkimusten mukaan ananasmehu vahvistaa immuunijärjestelmää. Eräät tutkimukset myös osoittavat sen lisäävän antibioottien vaikutusta. Tähän tarvitaan lisää tutkimusta, ennekuin ananas alkaa kuitenkaan kilpailemaan antibioottien rinnalla.

4. Apua ruoansulatusvaivoihin

Ananaksen sisältämät entsyymit auttavat pilkkomaan syömäsi ruoan proteiineja pienempiin osiin aminohapoiksi ja pieniksi peptideiksi, jolloin ne imeytyvät nopeammin elimistöösi.

5. Hyväksi sydämelle

Kaikki hedelmät, kasvikset ja vihannekset ruokavaliossa vähentävät riskiä elintavasta johtuviin sydänsairauksiin.  Eräät tutkimukset osoittavat, että ananaksen sisältämät ainesosat saattavat alentaa kohonnutta verenpainetta, joka on suurin riski sydänkohtauksiin.

Jaa artikkeli ystävällesi ja ottakaa yhdessä ananaksen nauttimisesta päivittäinen tapa!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Lähde Healthline