Kesälomien jälkeen monilla on turvonnut olo.

Syy turvotukseen löytyy usein ruokavaliosta, joten se on mahdollista myös hävittää ruokavaliomuutoksilla. Tässä seitsemän tapaa.

 

 

1. Syö pienemmältä lautaselta

Huijaat hieman itseäsi: Tunnet syöneesi lautasellisen ruokaa niin kuin ennenkin, mutta annoskoko onkin hieman pienentynyt – ehkä näppärin tapa laihduttaa ikinä.

 

 

2. Syö hitaammin

Mahalaukusta aivoihin kulkeutuvan kylläisyyssignaalin matka kestää 20 minuuttia. Jos pureskelet hitaammin, signaali ehtii paremmin perille ja vältät ylensyönnin.

 

 

3. Jätä hiilihapotetut juomat

Limsat ovat täynnä tyhjiä kaloreita ja ilmakuplia, jotka molemmat turvottavat. Sama pätee olueen, siideriin ja lonkeroon.

 

 

4. Jätä myös suolaiset ja rasvaiset herkut

Perunalastut ja ranskikset sisältävät suolaa, nopeita hiilihydraatteja ja tyydyttynyttä rasvaa – kaikki kolme aiheuttavat turvotusta.

 

 

5. Vältä valkoisia vehnäjauhoja

Suolisto käsittelee valkoisia vehnäjauhoja kuin sokeria: Ne aiheuttavat nopean verensokeripiikin ja saavat sinut väsyneeksi – ja turvonneeksi. Suosi ennemmin täysjyvätuotteita.

 

 

6. Juo paljon vettä

Tähtää kahdeksaan lasilliseen päivässä – vesi nopeuttaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta. Kokeile maustaa vetesi esimerkiksi sitruunalla.

 

 

7. Syö parsaa

Parsa on paitsi terveellinen, myös diureettinen ruoka: Se auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä kehostasi. Katso täältä parsareseptejä!

 

 

laihdutusnappi

 

 

Lähde: Michelle Phan

Kuva: cyclonebill

Kommentit

kommenttia