Kasvimaitoa vai lehmänmaitoa? – 5 syytä miksi vaihtaa jo tänään

Kasvimaitoja on tullut paljon markkinoille perinteisen lehmänmaidon korvaajaksi. Listasimme syitä, miksi kasvimaito on hyvä valinta.

Miksi kasvimaito?

1. Laktoosi-intoleranssista kärsivälle kasvimaidot soveltuvat perinteistä lehmänmaitoa paremmin, sillä ne eivät sisällä maidon sokeria.

2. Kasvijuomia on voitu rikastaa myös joillakin välttämättömillä ravintoaineilla, kuten B-vitamiineilla, jotka ovat tärkeitä osatekijöitä energia-aineenvaihdunnan toiminnan kannalta, kuten esimerkiksi Sub-celular Biochemistry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa on todettu.

3. Sokeroimaton versio sopii painoaan tarkkailevalle, sillä kasvijuomien proteiini- ja rasvapitoisuus on lehmänmaitoa alhaisempi.

4. Koska näissä tuotteissa on vain hyvin vähän rasvaa ja proteiineja, ne kulkeutuvat nopeasti mahalaukun läpi eivätkä yleensä aiheuta epämukavuutta tai vatsavaivoja

5. Helppo tapa nauttia proteiinia esimerkiksi smoothien seassa. On kuitenkin selvennettävä, että ne eivät ole biologisesti yhtä arvokkaita proteiineja kuin eläinproteiinit, sillä niistä ei löydy lehmänmaitoon verrattavissa olevia määriä välttämättömiä aminohappoja ja niiden sulavuutta voitaisiin parantaa.

Jaa ystävällesi!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Lähde AskelTerveyteen