Kalan ostamisessa piilee terveysriski kesällä – varo tätä virhettä!

Kalaruoat kuuluvat monen kesäherkutteluun, ja mikäpä olisikaan parempaa kuin uudet perunat ja hyvin valmistettu kala! Kala on kuitenkin todella herkkä raaka-aine ja kesähelteillä kannattaakin olla tarkkana kalan ostamisessa.

Kylmäketju ei saa katketa

Sääntö numero yksi on, että kylmäketju ei saa katketa missään vaiheessa! Kylmäketju tarkoittaa sitä, että tuotteen lämpötila ei saa kohota missään kohtaa ennen sen valmistamista liian korkeaksi, jotta se on varmasti turvallista syötävää. Kalatuotteiden kylmäketjusta vastaa tuottaja ja kauppias siihen asti, kunnes ostat tuotteen kaupasta. Tämän jälkeen kylmäketjun huolehtiminen jää kuluttajan omalle kontolle.

Kuluttajan tuleekin varata kalaostoksille mukaan mielellään asianmukainen kylmälaukku tai termoskassi (näitä myydään myös kaupassa yleensä pakasteosastolla), sekä kylmäpanoksia. Tärkeää on myös suunnata ruokakaupasta suoraan kotiin ja laittaa kala samantien jääkaappiin.

Paras lämpötila kalalle olisi noin nolla astetta, mutta tällaista olosuhdetta harvalla on kotonaan. Kala tulisikin ostaa mielellään jo samana päivänä, kun aiot sen valmistaa – kuitenkin viimeistään seuraavana päivänä! Älä siis osta kotiin kalaa valmiiksi loppuviikon kalaruokaa varten.

Jaa nämä tärkeät kalavinkit kavereillesi!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.