Helsingin Sanomat uutisoi pohjalaisesta Napue-ginistä, joka palkittiin hiljattain maailman parhaana Gin & Tonic -gininä International Wine and Spirit -kilpailussa.

 

Kilpailuun osallistuu vuosittain viininvalmistajia ja tislaamoja 90 eri maasta, ja tuomaristona kisassa toimii 250-henkinen, kansainvälinen asiantuntijaraati. Itse kilpailua pidetään perinteikkäänä ja kovatasoisena, joten sen voittaminen ei ole aivan pieni asia. Voittajajuomat valikoidaan tuomariston toimesta sokkotestaamalla. Parhaan ginin tittelistä kisasi 150 tislaamoa eri puolilta maailmaa.

 

Isostakyröstä maailmankartalle

Isonkyrön kylästä ponnistavan Kyrö Distillery Companyn tislaajatiimi on ymmällään saamastaan kunniasta. ”Meillä kävi uskomaton tuuri. Tulimme markkinoille oikeaan aikaan oikealla tuotteella.” yhtiön markkinointipäällikkö Mikko Koskinen kertoo Helsingin Sanomille.

Napue-gini tislataan perinteiseen tapaan viljasta ja katajanmarjoista sekä 16 yrtistä, joita ovat mm. karpalo, tyrni ja mesiangervo.

 

Napue-gini saataneen pian Britannian Amazoniin myyntiin, minkä povataan moninkertaistavan ginin myynnin. Alkosta Napue-giniä saa jo.

 

 

Katso myös:

Giniherkkuja (k-18)

 

 

Lähde: HS