Vihreä tee sopii laihduttajalle.

Vihreän teen on useissa tutkimuksissa todettu tehostavan aineenvaihduntaa ja auttavan sitä kautta myös painonpudottamisessa.

Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla saat vihreästä teestä eniten irti.

1. Ole valikoiva maustettujen teesekoitusten kanssa

Ei haittaa, jos vihreää teetä on maustettu esimerkiksi aidolla sitruunalla tai granaattiomenalla. Vältä sen sijaan sokerilla tai makeutusaineilla maustettuja teesekoituksia.

2. Jääteekin on teetä

…Mutta sen vaikutus ei ole yhtä tehokas. Saat parhaat tehot irti vihreästä teestä hauduttamalla sitä hieman alle 100-asteisessa vedessä 2 – 4 minuutin ajan. Lämpö saa vihreän teen antioksidantit ja terveysvaikutteiset yhdisteet irtoamaan tehokkaimmin. Vältä teollisia, sokeroituja jääteejuomia.

3. Vihreä tee on tuoreena parasta

Vihreä tee ei kuivassa säilytettynä varsinaisesti pilaannu, mutta mitä tuoreempaa, sen parempi. Vihreä tee menettää antioksidanttisia ominaisuuksiaan ajan myötä. Tee kannattaakin juoda pois n. puolen vuoden sisällä ostamisesta.

4. Merkillä on väliä

Kuten ykköskohdassa todettiin, tärkeintä on että teesekoituksessa ei ole käytetty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Mitä luonnollisempi teesekoitus on, sitä enemmän terveysvaikutuksia. Suosi tuotemerkkejä, joiden raaka-ainemerkinnät eivät ole pitkiä ja monimutkaisia.

5. Vihreä tee -uute auttaa myös

Jos et pidä vihreästä teestä, tai et vain muuten ole teeihmisiä, niin voit silti saada vihreän teen hyödyt nauttimalla sitä uutteena. Riippuen uutteen vahvuudesta, voit saada yhdestä pisarasta vihreä tee -uutetta jopa kymmenen teekupillisen terveyshyödyt.

Katso myös:

Lisää laihdutus– ja teejuttuja

Lähde: Womens Health Magazine