Oletko koskaan syönyt sitä kiviarinauunissa valmistettua pizzaa. Pohja on rapea, mukana on se ”käry” puusta, hiilestä tai ihan vähän huonosti puhdistetusta grillistä? Kaikki käy ja toimii. Pizzakivi on ihan kelpo vaihtoehto saada kotioloissa kunnollinen pohja pizzaan. Rapea, mutta ei kuiva. Mukana maku. Helppo syödä.

 

button-3

 

Sain kokeiltavaksi Grillikauppa.com verkkokaupasta pizzakiven. Malli STONE ROUND ja kokoa oli sen verran että mahtui hyvin uuniin sisällä ja ulkona Salerno grilliin. Tässä on tärkeintä kiven hidas lämmittäminen ja kunnollinen lämpö.

Stone Round mallissa on peltinen paisto-alusta mukana. OK! Mutta myönnän että se siirtyi itselläni ainoastaan pizzan siirtämiseen koska pizzalapiota ei saatavilla ollut.

 

Grillikauppa - pizzakivi - artikkelikuva 03

 

Ja miten pizzakiveä sitten käytetään:

  • Lämmitä kivi hitaasti ettei halkea. Käytännössä samalla kerralla laitat uuniin kuin lämmität sen.
  • Valmista taikina, pohja ja lisää täytteet. Kunnes oletat että pohja on tarpeeksi kuuma, ota todella moninkertaisilla patalapuilla tai grillaukseen kuuluvilla hanskoilla kiinni ja nosta ritilöiden päälle pohja. Nyt pidä kiirettä.
  • Jauhota pienesti kuuma kivi, nosta pohja ja lado täytteet. Nosta pikaisesti grilliin tai uuniin.
  • Paista noin 10 minuuttia, riippuen pizzan täytteiden määrästä ja pohjan paksuudesta. Kokeile sormilla. Kunnes taikina on reunoilta kimmoisa, hieman rapea on valmista.

 

button-4

 

Huomaathan että kaikki pizzakivet eivät sovellu grillissä käytettäväksi. Varmista ostaessasi että pizzakivi soveltuu myös kaasu-, hiili- tai puugrillissä käytettäväksi. Pizzakivi on edullinen hankinta kesäkeittiön lisävarustukseksi sekä tietysti ympäri vuoden pizzan paistoon.

Kokeile valmistaa leipiä, saat Chapati-leivät nopeasti. Pizzakivi käy myös hyvin lämpökivenä esimerkiksi buffet-tyyliseen kattaukseen. Luovuus on rajana tässäkin.

 

button-5

 

Huolto on helppoa. Pelti jäähdytetään ja pestään astianpesu-aineella. Kivi tummuu ja isoimmat ”roippeet” voit kaapia, kunnes kivi on jäähtynyt.

Kokeilin tehdä pizzakivellä leipää, hyvää tuli, vaimo kehui.

 

Grillikauppa - pizzakivi - artikkelikuva 02

 

Tutustu ja tilaa pizzakivi itsellesi: TÄSTÄ

Teksti ja kuvat: Timo Sankala / Habanero Kitchen

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia