Kaasugrillien suosio on kasvanut viimevuosina, eikä ihme: Kunnon kaasugrillillä valmistaa helposti vaikka joka päivä koko perheen ruoat ulkona.

Kaasugrillin käyttöön liittyy kuitenkin tiettyjä sääntöjä jotka kannattaa painaa mieleensä – niin käyttömukavuuden kuin turvallisuudenkin vuoksi.

 

 

1. Kuljeta kaasupullot oikein kaupasta kotiin

Nestekaasupullo voi olla autossa hengenvaarallinen jos sitä ei ole kiinnitetty kunnolla paikalleen kuljetuksen ajaksi. Kiinnitä pullo paikalleen turvavöillä tai kantohihnoilla ja pidä se pystyasennossa.

 

 

2. Testaa säännöllisesti ettei pullo vuoda

Liittimet ja letkut voi testata vuotojen varalta samaan tapaan kuin pyöränrenkaat: Kostuta testattavaa kohtaa esimerkiksi syljellä – jos sylkeen ilmestyy kuplia, liitin vuotaa ja on vaihdettava.

 

 

3. Säilytä pulloa grillin vieressä, älä alla

Grillin alla kaasupullo voi altistua liialliselle kuumuudelle, minkä seurauksena pullon varaventtiili voi aueta ja kaasu päästä pakenemaan. Säilytä siis kaasupullo aina grillin vieressä, älä sen alla.

 

 

4. Sulje aina ensin kaasupullon venttiili, sitten vasta grillin suuttimet

Näin kaasu poistuu myös pullon ja grillin välisistä letkuista

 

 

5. Älä säilytä kaasupulloa kuumassa tai suorassa auringonpaisteessa

Grillinalusen lisäksi (ks. kohta 3) kaasupulloa ei kannata säilyttää kuumassa autossa, parvekkeella eikä suorassa auringonpaisteessa.

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

 

Lähde: AGA