Energiajuomista ovat nousseet nopeasti nuorten ja lasten suosioon. Useimmat asiantuntijat varoittavat nuoria juomasta niitä liikaa.

– On huolestuttavaa että lapset ja nuoret kuluttavat näitä juomia eniten, Urheilutieteen tohtori Therese F Methisen kertoo norjalaiselle TV2-uutisille.

Energiajuomat ovat nousseet nopeasti suosioon kaikissa Pohjoismaissa. Urheilujuomia on samaan aikaan kritisoitu siitä, auttavatko ne todella urheilusuoritusten aikana ja niiden jälkeen.

Asiantuntijoiden mukaan juomat, kuten Nocco, sisältävät suuria määriä kofeiinia. Yksi Nocco-juoma sisältää 180 mg kofeiinia, tuplasti enemmän kuin 0,25l Red Bull.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Red Bull (@redbull) jakama julkaisu

Varoittaa nuoria

– Jos saa paljon kofeiinia jo pelkästä kahvista, niin energiajuomien kulutuksella voi olla vahingoittava efekti. Tulisikin luultavasti kiinnittää huomiota siihen että energiajuomia ei tulisi nauttia liikaa, Norum sanoo.

Nuoret ja lapset ovat suurin kohderyhmä

– Kofeiinia saa helposti liikaa, jos vertaa nuorten ja lasten saantisuosituksiin. Siksi on huolestuttavaa että energiajuomat käyvät parhaiten kaupaksi nuorille ja lapsille, Therese F Mathisen kertoo TV2-uutisille.

On myös kyseenalaista että auttavatko energiajuomat palautumaan urheilusuorituksesta.

Nocco on tosin vastannut kritiikkiin ja kertonut noudattavansa kaikkia EU:n asettamia sääntöjä jotta heidän ruokansa sekä juomansa eivät olisi vaarallisia kofeiinipitoisuuksiensa vuoksi.

Käytätkö sinä energiajuomia? Parantavatko ne urheilusuorituksia tai nopeuttavatko ne palautumista?

Jaa tämä uutinen ja kerro mielipiteesi Facebookissa.

Lähde: TV2 / Newsner.com