Lihakset eivät kasva perunalastuilla ja oluella.

Tässä kahdeksan ruokaa, jotka kannattaa lisätä ruokavalioon, jos haluaa kasvattaa lihaksiaan.

Syö näitä, jos haluat kasvattaa lihasmassaasi:

1. Kananmunat

Kananmuna on luonnon muovaama, tiivis proteiinipakkaus. Syö myös keltuainen, koska siitä saat lihasten kasvulle tärkeää B-12-vitamiinia. Katso täältä mihin kaikkeen kananamunasta on.

2. Mantelit

Mantelit ovat hyvä E-vitamiinin lähde. E-vitamiini on antioksidantti, joka korjaa kovan harjoittelun aiheuttamia lihassoluvaurioita. E-vitamiinin avulla lihaksesi siis palautuvat treenistä nopeammin. Syö manteleita pari kourallista päivässä. Tsekkaa myös mantelireseptejä.

3. Lohi

Paljon laadukasta proteiinia ja omega-3-rasvahappoja. Omega-3-rasvahapot hillitsevät lihassolujesi vaurioita lihasharjoittelun jälkeen. Katso täältä lohiherkkuja.

4. Jogurtti

Jogurtissa on juuri sopivassa suhteessa hiilihydraatteja ja proteiinia. Sokerikaan ei ole pahaksi harjoitusten jälkeen, mutta suosi kuitenkin kreikkalaistyyppisiä vähäsokerisia jogurtteja, ja mausta ne oman makusi mukaan esim. pähkinöillä.

5. Naudanliha

Naudanliha ei ole ainoastaan erinomainen proteiininlähde, saat siitä myös lihaskasvulle tärkeitä rautaa ja sinkkiä. Lisäksi siinä on kreatiinia – yhdistettä joka varastoi voimaharjoittelun aikana tarvitsemaasi energiaa soluissasi. Katso täältä lihareseptejä.

6. Oliiviöljy

Oliiviöljyn kertatyydyttymättömät rasvahapot ja E-vitamiini nopeuttavat palautumista kovasta lihastreenistä. Oliiviöljy on muutenkin kaikinpuolin terveellistä ainetta – sitä voi ja kannattaa käyttää lähes kaikessa. Voit myös rasvata sillä itsesi ja saada lihaksesi näin paremmin näkyville!

7. Vesi

Jos et ole juonut tarpeeksi ennen treeniä ja sen aikana, niin lihaksesi eivät kasva niin paljon kuin ne hyvin ravittuina voisivat kasvaa. Lihakset ovat noin 80-prosenttisesti vettä.

8. Kahvi

Kahvi ei auta vain tietotyöläisiä – se auttaa myös salilla rehkijöitä. Medicine and Science in Sports and Exercise -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että 2,5 kupillista kahvia ennen suoritustaan juoneet pikajuoksijat pystyivät juoksemaan 9 % pidempään kuin kahvia juomattomat kanssakilpailijansa. Kahvi näyttää auttavan erityisesti anaerobisten liikuntasuoritteiden parantamisessa.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Men’s Health