Painonhallintaan liittyy monia uskomuksia, jotka eivät pidä paikkansa.

Paljastamme tässä artikkelissa muutamia myyttejä, joihin ei kannata uskoa.

1. Saan vähemmän kaloreita, kun jätän aterioita väliin.

Teoriassa tämä pitää paikkansa, mutta todellisuudessa ei. Jättämällä aterioita väliin, altistut voimakkaammin rasvaisen ruoan ja makeanhimolle. Saatat myös syödä seuraavan aterian aikana huomattavasti suuremman annoksen. Kaupassa on myös vaikea tehdä järkeviä ostopäätöksiä, kun on hirveä nälkä.

2. Syön vain kasviksia ja laihdun nopeasti.

Yllä oleva väite pitää kylläkin paikkansa, mutta kuinka kauan? Moni kyllästyy liian vaikeaan dieettiin muutamassa viikossa, jonka jälkeen paino alkaa nousta pikku hiljaa. On tärkeää yrittää tehdä terveellisiä päätöksiä, joista pystyy pitämään kiinni mahdollisimman pitkään. Rajut dieetit saattavat vaikuttaa myös negatiivisesti terveyteesi, kun kehosi ei saa esimerkiksi tarpeeksi vitamiineja tai proteiineja.

Hitaasti hyvä tulee.

Healthy weight loss diet as a group of fresh fruits and vegetables with a fitness tape measure wrapped around a tight shrinking waistline shape as a metaphor for healthy lifestyle weightloss.

3. En syö ollenkaan herkkuja

Saatat joutua vaikeuksiin, mikäli kiellät itseltäsi välittömästi kaikki herkut. Yksi suupala kakkua ei tarkoita sitä, että dieettisi olisi pilalla. On hyvä palkita itseään hyvien suoritusten jälkeen. Voit suunnitella viikossa esimerkiksi yhden päivän, jolloin saat syödä palan lempiherkkuasi. Kuten aiemmin kerroimme: tarkoitus on tehdä muutos, josta pystyy pitämään kiinni pitkällä tähtäimellä.

4. Ei ruokaa kello 20:00 jälkeen

Ei ole väliä, kuinka paljon syöt, jos syöt liian paljon. Kalorit ovat kaloreita mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. On ruoansulatustasi ajatellen terveellisempää syödä raskas ateria päivällä, kuin ennen nukkumaanmenoa, mutta painoosi ajankohta ei vaikuta.

Grilled beef steak served with French fries and vegetables on a black plate.

5. Treenaan tiettyä kohtaa, josta haluan polttaa eniten rasvaa.

Tämä kuulostaa loogiselta, mutta ei pidä paikkansa. Kehosi polttaa tasaisesti rasvaa ympäri kroppaasi, kun treenaat. Toki lihaksesi kasvavat ja voimistuvat nopeammin niissä kohdissa, joita treenaat eniten.

6. Syön tiettyjä ruokia, jotka polttavat enemmän kaloreita.

Mitkään ruoat eivät auta sinua polttamaan kaloreita. Syö vähemmän kaloreita kuin kulutat päivässä ja laihdut.

7. Ei välipaloja

Välipalat ovat loistava keino kontrolloida makeanhimoa ja näläntunnetta. Hedelmät, vihannekset ja jogurtit ovat tähän tarkoitukseen hyviä.

8. Minun täytyy kuntoilla paljon, että laihdun

Kävelylenkit, puutarhatyöt, kotityöt ja kaikki aktiviteetit kuluttavat kaloreita. Pienet muutokset elämässä saavat aikaan positiivisen tuloksen pitkällä aikavälillä.

Lähde: bbcgoodfood.com