Pidä nämä ruoat jääkaapissa.

Tässä seitsemän ruokaa joita monet eivät hoksaa säilyttää jääkaapissa, vaikka siellä niiden oikea paikka olisi.

1. Tortillat

Tortilla ei ole täysin kuivaa herkkua, joten home voi iskeä siihen. Tämän vuoksi avattu tortillapussi kannattaa säilyttää jääkaapissa. (Katso myös: tortillaherkkuja)

2. Salami

Salamin kaltaiset voimakkaasti suolatut lihatuotteet eivät mene nopeasti pahaksi huoneenlämmössäkään, mutta lihatuotteiden kanssa kannattaa aina pelata varman päälle. Eräässä vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa löydettiin lähes joka neljännestä italialaisesta kuivasalamista listeriabakteeria. (Katso myös: salamiherkkuja)

3. Kypsät banaanit

Lojuuko keittiössäsi kypsiä banaaneja joita et meinaa ehtiä syödä? Voit hidastaa banaanien pilaantumista laittamalla banaanit jääkaappiin. Jääkaapin viileys hidastaa banaanien kypsymistä ja ehkäisee näin niiden ylikypsymistä. (Katso myös: Banaaniherkkuja)

4. Pähkinät

Pähkinät maistuvat parhailta suoraan vasta-avatusta pakkauksestaan syötyinä. Jos jätät pähkinät huoneenlämpöön, niiden sisältämät terveelliset kertatyydyttymättömät rasvat alkavat mennä pilalle hapen vaikutuksesta. Tämä ei aiheuta terveyshaittoja, mutta makuun se vaikuttaa ikävästi. Saat pidettyä pähkinät hyvinä pidempään kun laitat ne ilmatiiviiseen muovipussiin ja pussin jääkaappiin. (Katso myös: Lisää pähkinäherkkuja)

5. Kuivahedelmät

Kuivatut hedelmät eivät pilaannu yhtä nopeasti kuin tavalliset hedelmät, koska niissä on vähemmän vettä. Kuivahedelmätkään eivät kuitenkaan ole immuuneja homeille. Avatut kuivahedelmäpakkaukset kannattaa säilyttää jääkaapissa myös hyvän maun säilyttämiseksi.

6. Ketsuppi

Vaikka ravintoloissa ketsupit säilytetään pöydillä, sinun ei silti kotonasi kannata tehdä niin. Ketsupin happamuus ja makeus estävät kyllä homeita ja bakteereita kasvamasta, mutta ketsupin maku pysyy parempana kun sitä säilytetään viileässä ja auringonvalolta suojattuna jääkaapissa.

7. Maissintähkä

Jos et aio syödä maissintähkää heti, niin se kannattaa laittaa kuorineen kaikkineen jääkaappiin. Näin se pysyy tuoreena ja ravinteikkaana pari päivää. (Katso myös: Maissiherkkuja)

 

Katso myös:

11 ruokaa joita EI tulisi säilyttää jääkaapissa

Lähde: HomeFoodSafety