Krapula iskee joskus kokeneimpiinkin juhlijoihin, joskus myös työpäivinä.

Tässä seitsemän vinkkiä krapulaisesta työpäivästä selviytymiseen.

1. Peseydy

Raikkaus on päivän sana. Pese itsesi kunnolla ja laita dödöä – sitä tulet tarvitsemaan. Jos yrjöttää niin ota suihkun lattialle ämpäri. Oksennuksessa seisominen ei virkistä, pikemminkin päinvastoin.

2. Pukeudu siististi

Tämä ei ole hyvä päivä laittaa päälle ryppyistä ja jo parina päivänä pidettyä paitaa, vaan jotakin hieman parempaa. Puhtaat ja tyylikkäät vaatteet antavat ryhtiä ja häivyttävät epäilyksiä itseaiheutetuista olotiloista.

3. Pese hampaat

Viina haiskahtaa seuraavana päivänä, joten sen peittämiseksi kannattaa nähdä hieman vaivaa. Pese hampaat, purskuttele suuvettä ja syö hengitystä raikastavaa purukumia tai pastillia.

4. Nappaa mukaan päänsärky- ja närästyspillereitä

Närästys ja päänsärky ovat varsin yleisiä krapulavaivoija, jotka saattavat puskea päälle vasta puolen päivän aikaan. Varaudu hyvissä ajoin ja ota jo aamulla töihin mukaan muutama päänsärky- ja närästyspilleri.

5. Juo paljon vettä

Krapulaoireet selittyvät pitkälti sillä että alkoholi kuivattaa kehoa. Töissä kannattaa siis varmistaa riittävän vedensaanti ja muistaa juoda vettä tasaiseen tahtiin. Vesi on kahvia parempi nesteyttäjä, koska kahvi on diureetti eli poistaa kehosta nesteitä.

6. Kerro kärsiväsi migreenistä

Krapulaoireet käyvät varsin hyvin yksiin migreenioireiden kanssa, joten pieni valkoinen valhe tuskin haitannee pahimpana krapulapäivänä.

7. Ota ”puhelu”

Sulkeudu huoneeseen ja aseta muistiinpanovälineet sekä puhelin eteesi ikään kuin siinä olisi kaiutin päällä. Voit istua huoneessa rauhassa niin kauan kuin haluat. Jos joku yrittää tulla jutullesi, osoita kädellä ettei huoneeseen saa tulla koska sinulla on ”tärkeä mutta tappavan tylsä puhelu” menossa.

 

 

Katso myös:

Lisää krapula-asiaa

 

 

Lähde: Wikihow

Kommentit

kommenttia