Näytä nuorekkaalta ja syö näitä ruokia!

Järkevät ruokavalinnat vaikuttavat siihen, miltä näytät vuosien päästä tästä. Luonnollisesti monet asiat vaikuttavat siihen, miten pitkään tulet elämään, mutta terveellisen elämäntavan noudattaminen, aktiivisena pysyminen ja ravintoarvoiltaan hyvän ruoan syöminen vaikuttavat ennaltaehkäisevästi ikääntymiseesi ja voivat jopa estää joitakin ikääntymiseen liittyvien tautien kehittymistä, kuten osteoporoosia, diabetesta ja sydäntauteja.

Aloita siis terveellinen elämä jo nyt ja ota nämä 7 antioksidanttipitoista ruokaa osaksi ruokavaliotasi:

1. Oliiviöljy

Tutkijoiden mukaan oliiviöljyn hyvälaatuiset rasvat vaikuttavat alentavasti sydäntauteihin ja syövän kehittymiseen. Oliiviöljyn antioksidantit auttavat torjumaan ikääntymiseen liittyviä tauteja.

2. Jogurtti

Jogurtti on kalkkipitoinen ruoka-aine, joka auttaa torjumaan osteoporoosia eli luukatoa. Jogurtti sisältää myös ns. hyviä bakteereja, jotka auttavat pitämään sisäelimet terveinä ja vähentämään ikääntymiseen liittyviä suolistosairauksia.

3. Kala

Kalassa on paljon omega3-rasvahappoja, jotka auttavat vähentämään kolesterolin muodostumista verisuonistossa ja suojaavat sydämen rytmihäiriöiltä.

4. Suklaa

Suklaa auttaa pitämään verisuonet toiminnassa. Tämä puolestaan vähentää verenpainetta, kakkostyypin diabetesta, munuaistauteja ja dementiaa.

5. Pähkinät

Pähkinät sisältävät tyyydyttämättömiä rasvahappoja, joten ne tarjoavat samanlaisia hyötyjä kuin oliiviöljy. Pähkinöissä on lisäksi paljon vitamiineja, mineraaleja ja muita phytokemikaaleja, kuten antioksidantteja.

6. Viini

Alkoholin juominen kohtuudella auttaa torjumaan sydänsairauksia, diabetestä ja ikääntymiseen liittyvää muistikatoa. Erityisesti punaviinin resveratrolit ovat hyödyllisiä, sillä ne voivat aktivoida geenejä, jotka voivat hidastaa solujen ikääntymistä.

7. Mustikat

Mustikoiden ainesosat vähentävät tulehdusta ja hapettavia vaurioita. Nämä ovat yhteydessä ikääntymisen mukanaan tuomiin haittoihin, kuten muistiongelmiin ja motorisiin ongelmiin.

 

Lähde: EatingWell


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia