Olisitko arvannut että ruokasoodaa kannattaa ripotella jopa pihvin päälle?

Tässä kuusi astetta erikoisempaa – mutta ilmeisen toimivaa – vinkkiä ruokasoodan käyttöön!

1. Ravitse huonekasvejasi

Eräät emäksisessä maaperässä viihtyvät huonekasvit rakastavat ruokasoodaa. Tällaisia kasveja ovat mm. elämänlanka ja kukonkannus. Sekoita kahteen litraan vettä yksi ruokalusikallinen ruokasoodaa. Kaada suoraan ruukkuun tai suihkuttele!

2. Ehkäise pienen palovamman aiheuttamat rakkulat

Sekoita jääveteen tilkka ruokasoodaa ja sekoita. Kasta puhdas tekstiilinpala jääveteen ja pidä sitä palovammaa vasten painettuna.

3. Poista paha hengitys

Tuliko syötyä valkosipulia lounaaksi? Epäiletkö henkesi muuten vain haisevan? Sekoita teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja kurlaa. Ruokasooda vie tehokkaasti hajua aiheuttavat yhdisteet suustasi!

4. Deodorantin korvike

Ripottele ruokasoodaa puuterihuiskuun ja taputtele soodat kainaloihisi. Et tuoksu kukkasille, mutta et hiellekään – ainakin tämä on varsin luontainen ja edullinenkin tapa hoitaa kainalohikiongelmat pois päiväjärjestyksestä!

5. Pehmitä sitkeä liha

Hiero ruokasoodaa pihvin pintaan ja aseta pihvi jääkaappiin 3 – 5 tunniksi mätkiintymään. Huuhtele ruokasooda pois lihan pinnasta ennen paistamista.

6. Poista epämääräiset hajut kaapeistasi

Kaada puhtaaseen sukkaan 3 – 4 rkl ruokasoodaa ja sido sukanvarsi solmuun. Ruokasooda imee tehokkaasti hajuja itseensä, tehden kaapista raikkaamman tuoksuisen!


Katso myös:
Lisää nerokkaita käyttötapoja ruokasoodalle
Lisää keittiöniksejä

Lähde: Reader’s Digest

Kommentit

kommenttia