5 tapaa, joilla teet elämästäsi terveellisempää kurpitsan avulla

Tiesitkö, että kurpisaa voi käyttää näinkin?

BuzzFeedin videolla esitellään viisi tapaa korvata epäterveellisiä raaka-aineita terveellisellä kurpitsalla!

Kurpitsa-ranskanperunat

Esilämmitä uuni 220-asteiseksi. Leikkele kurpitsa ranskanperunan (tai tikkuperunan) mallisiksi paloiksi ja asettele uunipellille. Paista 20 minuuttia.

Kurpitsaspagetti

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Aseta puolikkaat lautaselle. Kaada lautaselle tilkka vettä. Lämmitä mikrossa 20 min. Kauho spagetti ulos kuorestaan – tuloksena kurpitsaspagettia!

Kurpitsaburger

Esilämmitä uuni 250-asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Aseta puolikkaat kurpitsat halkaistu puoli ylöspäin uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausteita. Paista 45 min. Muussaa kurpitsa kulhossa ja lisää joukkoon leivänmuruja, parmesania, suolaa, pippuria ja muita mausteita makusi mukaan. Muovaile hampurilaispihviksi ja paista pannulla.

Kurpitsapyttipannu

Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Paista kunnes ovat ruskistuneita ja tarjoa paistetun kananmunan kera. Katso myös muita pyttipannureseptejä.

Kurpitsanuudelit

Käytä spiralizer-viipalointilaitetta ja muuta kurpitsa pitkiksi nuudeleiksi. Näitä nuudeleita voit tarjoilla keitettyinä, haudutettuina tai sellaisenaan.


Katso myös:
Lisää kurpitsaherkkuja